lørdag 5. desember 2009

.:Chocolate Cookies:.

I dag har jeg bakt chocolate cookies som er en av julefavorittene her i huset. Har prøvd meg på en ny oppskrift i år. Forskjellen er at jeg har brukt brunt sukker i stedet for hvitt. Tror de ble bra. Må bare stole på mannen siden jeg ikke spiser de selv... De lukter i allefall himmelsk godt.

Her er oppskriften hvis noen vil prøve... Utgangspunktet er at deigen gir ca 20 stk kaker. Jeg doblet deigen og endte opp med 27... hi, hi... Et måltid i seg selv med andre ord...

90 gr. smør
200 gr brunt sukker
1/2 ts vanilje-essens (det hadde ikke jeg)
1 egg, pisket
175 gr mel
1 ts bakepulver
en klype salt

grovhakket sjokolade og ev. hakkede valnøtter

Rør sukker og smør sammen til det er lett og luftig. pisk inn egget. Sikt det tørre i røren og bland inn sjokoladen.

Legg røren på bakepapir med en skje.

Stekes i ca 15 min på 180 grader.

Lagres i lufttett kakeboks. (det står kjølig i oppskriften, men jeg har alltid hatt kakene på benken...)

Fortsetter å prøve ut blitzen min. Det er ikke enkelt å stille vinkelen riktig... så jeg prøver meg frem. Jeg slo av lampa over kjøkkenbordet før jeg tok bildet over, så det er i utgangspunktet nesten helt mørkt da jeg tok bildet. Bildene mine er langt fra perfekte, men de er i allefall mye bedre enn andre innebilder jeg har tatt i det siste. (les: i tussemørket)

Her ser du forskjellen! Det første bildet er tatt med standard blitz på kameraet og det andre er tatt med ekstern blitz.

Jeg fikk sp.mål om hva skags kamera og blitz jeg har... kameraet er et Canon EOS 400D og blitzen er av merket Sigma EF-530.

Photobucket

11 kommentarer:

  1. Mmmm, de både så og hørtes utrolig gode ut! Lurer på om ikke det blir søndagens prosjekt... Så masse fint i bloggen din, her får jeg bli litt og nyte. Ha en flott helg!

    SvarSlett
  2. Kakene høres gode ut! Disse blir nok testet ut i løpet av adventstiden :) Jeg ble virkelig positivt overrasket over den eksterne blitsen din. Selv bruker jeg sjelden blits, fordi den får bildene til å virke så kalde. Dine bilder hadde fine, varme farger til tross for blits. Spørs om jeg må vurdere innkjøp av ekstern jeg også :)
    Ønsker deg er strålende lørdagskveld!
    ps: kjempefin juleduk! Jeg tror jeg har kjøpt maken. Kid?
    Klem, Madeleine

    SvarSlett
  3. Nam! Dei såg kjempegode ut! Her er akkurat peparkakedeiga satt i kjøleskåpa. Det blir baking i morgen med egne og lånte barn :) Har veldig lyst å prøve meg på oppskrifta di også?

    Ha ein fin laurdagskveld!

    Klem E. :)

    SvarSlett
  4. Så julefint du har det. :) Virkelig flott med den duken og serviset. God adventshelg!

    SvarSlett
  5. Å det så godt ut!! Synes du er utrolig flink til å ta bilder!! Bildene dine blir så klare og flotte. Tror nesten jeg må gå til innkjøp av en ekstern blitz jeg og.. guri for en forskjell!!

    SvarSlett
  6. Mums! Du må ha en stålvilje som klarer å ikke spise dem! Hadde ikke jeg klart å la være i fred ihvertfall;)
    Takk for opplysninger om kamera og blitz, får ta et søk og finne ut hva som passer mitt Sony-kamera.
    Ha en koselig kveld!
    Klem, Lene

    SvarSlett
  7. Takk for oppskrift! Her i huset må vi vente med å bake så gode kaker, for det forsvinner rett ut. Pepperkakene klarer vi å begrense oss litt med :) hi, hi.
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  8. Hei Beate
    Så flotte bilder du tar. Stor forskjell på de to bildene du har prøvd ut med blitsen… For en forskjell!!!!
    Så utrolig god ut med chocolate cookies… bakte slike i fjor, og det ble den mest populære kaken det året! Tror jeg må bake disse igjen i år… men kanskje jeg kan prøve oppskriften du har? er jo artig å prøve noe nytt da :o)
    Du har virkelig en koselig blogg, trives veldig godt her inne hos deg. Ønsker deg en fin dag. Klem fra Mette

    SvarSlett
  9. Imponert over blogg og lav-karbo innsats!
    Du er dyktig ;-)
    Ha flott advents søndag!

    SvarSlett
  10. Beate bilderna ser jättfina ut.
    Jag har ju med precis nyligen köpt mig en ny blixt och håller med dig att det tar ett tag inna man lär sig hur man ska göra.
    Kakorna ser smarriga ut. Jag brukar alltid ha farinsocker i mina när jag bakar sådana. Tycker att det ger en godar smak.
    Ha en fin andra advent.
    Kram Lina

    SvarSlett
  11. Da har jeg prøvd oppskriften din og de ble kjempegode! Nå blir min datter på 8 glad når hun hører at jeg har bakt disse til bursdagen hennes. Elsker det!! :-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...