beatehemsborg

onsdag 30. september 2009

.:Nyte dagen:.





Nå nærmer det seg slutten på mamma-permisjonen... Det betyr at den herlige luftboblen Loppa og jeg har svevd rundt i snart popper. Etter ett år beveger vi oss snart inn i hverdagsstresset. Vi som har hatt så mange late dager hvor vi har gjort akkurat hva vi vil, når vi vil.

Det har vært kjøkkenkos med kaffe, blad og radio
, jeg har gått i kosedress til langt ut på formiddagen, vi har danset til barnas beste på cd-spilleren, vi har stått klare utenfor kjøpesenteret når det åpner, vi har gått tur, jeg har pusset opp, jeg har blogget mens Loppa har sovet, vi har lekt, vi har hatt koselige formiddagsbesøk av Besta, vi har bakt, vi har spist kinamat til lunsj, og ikke minst: vi har hentet storebror tidlig fra SFO... KOS, KOS KOS! Det er en fantastisk deilig tilværelse, men hverdagen kaller!


Nedenfor viser jeg noen bilder av hva som skjer i stua hvis jeg blir sittende litt lenge på kjøkkenet med kaffe, blad og radio...

Mammas interiørblader er fritt vilt...

DVD-samlingen skal inspiseres. Leker er oppskrytt!

Ønsker alle en strålende dag!
Photobucket

tirsdag 29. september 2009

.:Et hjerte av tyttebær-ris:.




Da jeg bestilte noen varer fra Romantiske hjem fikk jeg med et lite søtt halm-hjerte. Det hadde jeg lyst til å gjøre noe med. Derfor plukket jeg med meg tyttebær-ris da jeg var på skogstur i dag. Det var litt vanskelig å få dekket hjertet helt, siden det er så lite, men jeg fikk surret litt rundt ved hjelp av ståltråd. Nå henger det rett over Loppas stol på kjøkkenet!




Photobucket

.:ops, er du her ennå...:.



...og da snakker jeg selvfølgelig ikke om deg, men om min trofaste venn malekosten. Har hatt en uke med malingsfri nå, men malekosten står fremdeles nyvasket på kjøkkenbenken. Jeg er rett og slett så vant til å se den der at jeg ikke har tenkt over at den fremdeles står der. Fikk en kommentar av mannen: "maler du a´?" Hi, hi, kanskje på tide å rydde ut i garasjen sånn at jeg snart kan hente den inn igjen til nye prosjekter...

Jeg må jo ta med noen vakre kjøkkendetaljer også da... Denne kurven med egg for eksempel. Egg har jo selvfølgelig bedre holdbarhet i kjøleskapet... men etter at jeg begynte på lav-karbo går det så unna på eggene at jeg uten problem kan ha de på benken.


Også må jeg bare si tusen takk for alle oppmuntrende ord til lille pasienten vår... Han er i farta igjen!
Photobucket

lørdag 26. september 2009

.:Kall det gjerne en økonomisk duk...:.

Skal man kjøpe en duk til et stort spisebord må man gjerne ut med en liten formue for å få noe som passer. Med en stk, passe tom lommebok og en stk. stor lyst på en grå duk måtte jeg tenke litt alternativt... Det jeg ender opp med er et stor grått laken i str. 150x230. Helt supert å stryke på og tåler noen runder i vaskemaskinen. Også til den lille sum: 129 kr!




Photobucket

fredag 25. september 2009

.:Extreme make-over på lampe + ny lampe:.






I dag hentet jeg den nye lampa mi på posten. Den passet perfekt på konsollbordet. Veldig fornøyd med den gitt!

Ved siden av konsollbordet sto det en trasig gulaktig kurvlampe fra Bohus. Kjøpte den for en slikk og ingenting for over ett år siden. Jeg kjøpte den fordi jeg likte fasongen også fordi den var satt ned veeeldig mye. Planen var å gjøre noe med den... men dere vet hvordan det er... står ting for lenge, legger man plutselig ikke merke til det lenger. Men nå har jeg jo fått det så fint med nytt konsollbord og greier så da ble den veldig synlig der den sto. Jeg kjøpte beis i pulverform og blandet ut med vann. Brukte svamp og fikk et ikke veldig bra resultat. Prøvde da den nye søte oppvaskbørsten fra Søstrene Grene, og da gikk det så det suste... børsten kom liksom innimellom-overalt! Når hele lampa var beiset, gikk jeg over med en våt klut og tonet det ned litt. Når lampa var tørr "vasket" jeg over med et fint sandpapir. Da fikk den et litt rustikk preg, akkurat som jeg hadde håpet.

En god hjelper! Kommer til i kriker og kroker...

Sånn så den altså ut før make-over´n. Gul og kjedelig...
Photobucket

torsdag 24. september 2009

.:Når mor skal ordne til fotballkveld:.



Når pappa´n jobber overtid må jo mor følge opp poden som skal se på Odd mot Aalesund... Kanskje en litt utradisjonell fotball-meny, men det ble tatt godt i mot. Varm kakao og kjeks + stearinlys på bordet... Det er morsomt å se hvor engasjert en 6-åring kan være når favorittlaget spiller. Det er vel ikke akkurat en overivrig fotball-mor som sitter ved siden av, men 6-åringen forklarer tålmodig hva som skjer på skjermen... Heia ODD!



Photobucket

onsdag 23. september 2009

.:Gave fra mannen på bryllupsdagen vår!:.


Mannen min hadde med seg en kjempe-overraskelse hjem i dag. Vi har jo bryllupsdag i dag, så når jeg ble ropt på fra gangen ventet jeg vel egentlig å bli møtt med en blomsterbukett... Det ble jeg ikke.



På trappa sto mannen med drømmekomsoll-bordet fra danske New Garden! Er det mulig å være så heldig da? Tusen takk verdens beste mannen min! (Legg merke til de to hjertene som for anledningen har blitt festet på skuffen... skal vel gi dama på mini-mal æren for det påfunnet... men allikevel: SMELT, SMELT )




Dette super-skjønne konsollbordet er kjøpt på mini-mal.


Photobucket

.:Jakten på det perfekte konsollbordet:.


Ja, da er vi (nestsjefen og jeg...) enige om at vi skal ha et konsollbord med plass til laptopen i stua. Jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk til å ha "kontor" i stua, men etter å ha sett mange lekre konsollbord er jeg overbevist! Så Inredningsgalens flotte bilde og falt veldig for hennes bord. Så nå starter jakten! Er ikke helt sikker på farge heller. Tips motas med takk!
p.s bildet over er en lampe jeg har bestilt på nettet. (knis) Den skal selvfølgelig stå på vårt nye konsollbord! Typisk meg å handle i litt gal rekkefølge... Den er kjøpt for Trumf-poengene våre på Flust.no! Billig var den også... under 300kr. Det liker jeg!

Photobucket

.:Gratulerer med dagen elskling!:.


I dag har vi 9 års bryllupsdag!
Hurra for kjærligheten!

Photobucket

mandag 21. september 2009

.:Å dekke bordet i rødt...:.




...er jo bare herlig! Særlig når jeg gjorde et kjempekupp når jeg kjøpte alle de røde skålene. De er fra Søstrene Grene og er nesten gratis (!) - og de er perfekt når vi skal kose oss med taco! Det er tre forskjellige størrelser med priser fra 8,- til 14,-!!!!!! Ja, det er sant. Skålene finnes i flere andre farger også, men jeg er jo litt svak for knall rødt da... Bestikket er fra Home and Cottage. Glassene og karaffelen er fra Rosendal. Den skjønne prikkete tallerken er selvfølgelig fra Greengate.

Photobucket

.:Nydelige hyttefunn:.




I går gjorde vi klart for vinterstengt på hytta. Vi ryddet i kjøkkenskapene og jeg fant, jeg fant! Sausenebb og potetskål fra Porsgrunn Porselen (modell astra). Det er hvitt og ganske enkelt, men med herlige detaljer. Se på det flotte håndtaket på lokket! Disse skal ikke gjemmes bort i et mørkt skap lenger i allefall.
Photobucket

søndag 20. september 2009

.:Dilldall på et brett:.



Hver morgen og middag er familien samlet rundt kjøkkenbordet. Etter at jeg hentet hjem hytte-bordet er det ikke spesielt god plass til både tallerkner, glass og mitt dilldall...Derfor må bordet renskes før vi dekker på. For å gjøre jobben litt enklere har jeg nå redusert dilldallet litt og har plassert det oppi et lite skjønt brett fra Home and Cottage. Salongbordet har jo også krympet noen størrelser, så samme er gjort der. Det runde brettet er også fra Home and Cottage.


Photobucket

lørdag 19. september 2009

.:Kjøkken-detaljer:.




















Ja, dette ble jo veldig mange bilder av kjøkkenet mitt igjen da... Men det er bare fordi jeg elsker de små detaljene. Jeg snakket med en nyfrelst greengate-samler i går og vi kom frem til at det er så lite som skal til for å glede oss... En ny kopp på kjøkkenet og vi tusler smilende rundt på kjøkkenet og beundrer den som om det skulle vært en skatt. Det er vel nettopp det detaljene er for meg - små skatter altså.

Jeg er forelsket i greengate serviset mitt, jeg digger de røde bollene fra Søstrene Grene, Jeg synes det er skjønt å ha barnas serviser fremme, jeg er veldig glad i glass og karaffel fra Rosendal, jeg synes klokka fra Ahlens er drit kul, jeg synes en bunke med kjøkkenhåndklær i hylla ser pent ut, jeg synes vi gjorde et kupp med klemmespotene fra IKEA, jeg er super takknemlig for at jeg har fått alle norgesglassene fra mannens mormor, jeg er svak for røde detaljer og falt pladask for Home and Cottages røde bestikk med stjerner og striper og synes det er topp å vise de frem i den herlige bestikkskuffen fra mini-mal, jeg elsker å sitte på kjøkkenet med familien min mens telysene brenner i de skjønne skålene fra House Doctor!

Photobucket