torsdag 1. april 2010

.:back on track.:.



Hei dere skjønne!

For en ukes tid tilbake skrev jeg om min planlagte påskesprekk... Sprekk i den betyding at jeg skulle vike fra mitt lav-karbo kosthold. Jeg har kost meg med masse godt. Jeg har spist snop, pizza, pølse og brød og hamburger...



Ikke store mengder... men allikevel sier kroppen stopp!
Snakk om å bli trøtt og daff! Så i forgårs startet jeg på lav-karbo kost igjen.
Føler meg allerede piggere igjen. Kroppen min trives tydligvis ikke
når den får for mye sukker og stivelse...
Heldigvis er det masse snadder jeg kan kose meg med alikevel.
I dag har jeg laget bacon-snurrer.
Kjempegode og veldig enkle å lage.


Her er oppskriften på baconsnurrer - helt uten mel!

Dette trenger du:
3 egg, 1/2 pk philadelphia ost, 1 ts bakepulver, litt salt, 1 ss fiberhusk (kan fint lages uten dette), ost, tomatpuré, bacon, løk og hvitløk.
Røra:
- Pisk eggehvitter, bakepulver og salt så det blir stivt.
- Pisk eggeplommer og philadelphia + fiberhusk
-> blandes forsiktig sammen
Smør et bakepapir med litt olivenolje, og hell røren over. Bruk slikkepott og fordel røren utover hele bakeplaten. Dekk hele plata/røra med osteskiver. Stekes på 150 grader i ca 10 min

- Stek løk, hvitløk og baconterninger. Bland i to ss tomatpuré og spe i litt vann. La dette koke slik at tomatpureen får en litt søtere smak.
Hell fyllet over den halvstekte bunnen og stek videre i ca 10 min.

Dryss så revet ost over det hele. Osten fungerer som lim så pass på å få godt med ost ut i kantene... Rull bunnen sammen som om det skulle vært en rullekake.
Legges på rist for avkjøling. Når den er avkjølt kan den deles opp i biter.
Jeg har lagt bitene i muffinsformer før servering.
Jeg bruker å steke snurrene med litt revet ost over før servering, da blir de litt crispy!
Server gjerne en salat til. Gode som niste, turmat og kveldskos!
Disse snurrene holder seg godt i kjøleskapet.


Ønsker dere alle en fin dag!

Photobucket

14 kommentarer:

  1. Uhmm... de ser lækre ud, dem må jeg prøve.
    Ha´en dejlig Påske:-)
    Knus Susi

    SvarSlett
  2. Å de så gode ut.. Ordentlig snadder..
    Det må være litt kjekt at du merker på kroppen at den liker lavkarbo kosten best, for da må det være lettere å holde seg til det.. Du er flink..
    Kos dere.. klemmer...

    SvarSlett
  3. Mums de ser riktigt smaskiga ut!
    Ha en fin dag du med stumpan.
    kram lina

    SvarSlett
  4. Mmmm så digg. Syns du er så flink jeg! Jeg kommer meg liksom aldri igang. Men skal prøve igjen nå. :) Gratulerer så mye med 1 årsdagen her:) Jeg har blogget 1 år om 8 dager. Og håper det blir flere år og;) Ønsker deg og dine en fin skjærtorsdag. Her er mannen på jobb(penger i kassa hoho) og barna og jeg skal snart på skogtur:)
    Herlig!

    Klem til deg

    SvarSlett
  5. Hei.

    Nå fikk jeg lyst på baconsnurrer. Synes det er helt utrolig at det går ann å bake uten mel, men du har jo bevist det.

    Jeg hadde jo store planer om å prøve din lav-karbo-diett, men har ikke kommet igang. Jeg er så glad i mat og da er det lettest å lage det en pleier. Men håper jeg klarer å hente nok motivasjon en gang.

    Klem fra Mona C♥

    SvarSlett
  6. Mari Engseth Kåsa01.04.2010, 14:13

    Min kropp er veldig enig med din. Den er heller ikke glad i overdose med karbohydrater.... desverre skjønner ikke alltid hjernen min det samme. Men nå må det jammen være tilbake til litt mindre karbo snart ja... Takk for at du skriver opp oppskrifter her, denne skal helt klart prøves. Del gjerne flere lav karbo tips.... sees vel i bikuben om ikke så lenge...

    SvarSlett
  7. Smart! Og sikkert kjempegodt! Vi var eit døgn på hotell i helga, og eg åt utan å tenkje kaloriar. Men eg vart også uopplagt. Så no er det tilbake til grønsaker og kjøt. Unngår kveitemjøl, har byrja å bruke spelt. Eg trur vi alle må finne vår måte å ha det betre på? Lykke til vidare med karbokuren din!

    PåskeKlem frå Elin

    SvarSlett
  8. Hm - kanskje dette er noe flere burde vurdere?!?

    Så herlige det hørtes ut med et opphold på SPA - det er noe alle kunne trengt innimellom. Tror jeg skal begynne å bearbeide besteforeldre slik at de etterhvert blir klar for å "hoste" 3 barnebarn:-)

    God påske videre

    Klem

    SvarSlett
  9. Hej Beate!
    Tack för din fina hälsning hos mig!
    Vilken vacker blogg du har,
    och så fina bilder du visar.
    Om du vill så kan jag länka till dig:)

    Kram! Annaleena

    SvarSlett
  10. Nam! Det fekk eg lyst å prøve!:)
    Ha ein fin kveld!:)
    Klem

    SvarSlett
  11. Kul att du tittade in hos mig:)
    tack för receptet..
    Önskar dig en härlig påsk med en massa gott och mys tillsammans med vänner och familj.
    kram
    sandra

    SvarSlett
  12. Så flink du er, Beate!! Disse så gode ut:)

    Klem klem
    Anette:)

    SvarSlett
  13. Mums det där lät gott...Tur man har alla bloggare med alla goda recept. Vill önska dig en glad påsk vännen/ Kramkram Anne

    SvarSlett
  14. Hei Beate!!
    Ja man blir daff av "dårlig" mat.....det er helt sikkert!! Takk for denne oppskriften....høres kjempegod ut:o)
    Ha fine påskedager !!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...