mandag 16. mai 2011

den beste focaccia jeg har smakt...


... lagde jeg i går!
(jante, hva er det???)
Vi skulle kose oss med salat til kvelds,
og jeg slang sammen en deig med masse snadder!

Utgangspunktet er 3,5 dl varmt vann,
en dasj med olje fra et fetaostglass,
ett egg og to ss creme fraiche.
Så blandet jeg inn hvetemel (+ salt og gjær)
til deigen "slapp bollen" under eltingen.

Jeg hevet deigen i ca 1/2 time,
så trykket jeg den ut i en liten form
(den var ganske tykk, allerede før etterheving)
Etterheves i ca 1/2 time.

Mens deigen hevet laget jeg en hvitløksolje
(olivenolje/peanutolje/ett fedd most hvitløk)
Når den var ferdig hevet prikket jeg dype
hull i deigen og penslet godt med oljen.
+ et dryss med havsalt.

Jeg stekte focacciaen i ca 25 minutter,
og penslet på nytt da jeg tok den ut.





Salat er skikkelig digg!
Spesielt med  hjemmelaget hvitløksdressing
 + et dryss med raspet parmesan over!

p.s focaccian smakte like saftig i dag...
Kjempe-god med et par skiver gulost på!

*
Ønsker dere en fin-fin dag!
Ute skinner sola på et stooort jordhull i hagen vår.
Oj, oj, oj!
Med andre ord... et aldri så lite prosjekt på gang!


Photobucket

13 kommentarer:

  1. Denne oppskrifta må jeg bare lagre! Hørtes bare fantastisk godt ut. Takk skal du ha.

    SvarSlett
  2. Nam det så fantastisk godt ut ♥

    Prosjekt i hagen hørtes spennende ut :)

    Ha en HERLIG 16 mai.

    Klem Henriette

    SvarSlett
  3. Åååå, så herlig! Jeg elsker foccacia, det kan spises til alt. Denne må prøves, takk for oppskrift:).

    SvarSlett
  4. Å, jeg elsker focaccia! Skal prøve oppskriften din neste gang! =)

    SvarSlett
  5. slik snadder liker jeg : )) hadde dilla på focaccia og bakte det hver dag en periode noe badevekta var svært bekymret over ; ) salaten derimot er daglig kost her : ))

    håper dere får en deilig dag i morgen.. klæm

    SvarSlett
  6. Å denne så snadder ut..Får skrive den ned i boka mi:O))go klem

    SvarSlett
  7. mmm å det så kjempegodt ut,
    kjenner duften helt hit.
    ønsker deg enflott 17 mai.
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  8. Flink med mat har du alltid vært og dette så virkelig godt ut.
    Grattis med egne bilder i bok. Det er bare helt supert. Du kan være stolt av deg selv og de flotte bildene dine.
    Håper vi kan møtes snart. Hils fetter Petter :-))
    Ha en god 17.mai, Hipp Hipp Hurrraaaaaaaaaaaaaa...

    SvarSlett
  9. Namnam! Dette både så og hørtes fabelaktig godt ut!!

    Nyt feiringa av nasjonaldagen!!
    :-)

    SvarSlett
  10. oi denne så god ut, må prøves :) Du har en flott blogg, jeg blir en følger :)

    SvarSlett
  11. Nam nam, foccacia er rågodt, så denne oppskriften skal definitivt lagres :)
    Ønsker deg en riktig fin 17.mai feiring
    Klem fra Lise

    SvarSlett
  12. elsker foccacia og har funnet min favorittoppskrivt, men denne ser ut til å ha det lille ekstra og skal prøves neste gang :)masse fine bilder og koselige tekster her forresten :)
    hilsen Heidi.

    SvarSlett
  13. elsker foccacia og har funnet min favorittoppskrivt, men denne ser ut til å ha det lille ekstra og skal prøves neste gang :)masse fine bilder og koselige tekster her forresten :)
    hilsen Heidi.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...