(fjøler fra house doctor, kjøpt på torget12 i Langesund)
Jeg har kjøpt meg nye fjøler.
Plast er byttet ut med tre...
Nå lurer jeg på hvordan jeg best behandler de.
De er ganske ru, må de pusses og oljes (ev. hva slags olje) før bruk?
Noen som vet?
– En god trefjøl tåler veldig mye bruk før det går sprekker i den. Men det er viktig å behandle fjøla med olje når man ser den begynner å bli tørr. Det holder med vanlig matolje.
SvarSlettUansett om det har vært kjøtt, fisk eller kylling på fjøla, er såpevann tilstrekkelig til rengjøring.....faint æ på nett. Klæm fra mæ
http://dinmat.no/Artikler/Trefjol-gjor-mester....her kain du lesa sjøl 🍲🍗🍝🍜🍤
SvarSlettJeg aner ikke om dette er fasiten, men jeg har en stor tre-fjøl på kjøkkenet som jeg oljen inn i matolje! Og det funker!
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettHar kjøpt olje på IKEA til det bruket , men den er fortsatt uåpnet , he he ;) Tror likevel at vanlig matolje er minst like bra :)
SvarSlettVet bare at eventuell vond lukt kan gnis bort med en halv sitron :)
SvarSlettFor ett lekkert bilde! Er usikker på olje faktisk, har aldri behandla tre på den måten før..
SvarSlettKjempefine! :D
SvarSlettVi har trefjøler i mange år, men når jeg skjærer kjøtt og grønnsaker bruker jeg plast. :P
Vi har forresten aldri oljet våre, og de er fortsatt like fine, selv etter noen runder i oppvaskmaskina (når de har vært sykt møkkete av noe).....men dette er jo fjøler lagd av benkeplater da...