tirsdag 30. september 2014

litt fra kontoret...



Jeg er svak for oppbevarings-greier...
 



Jeg elsker å ordne og lage systemer...



 
Meeeen...
Jeg er skikkelig dårlig på å opprettholde ordning og reda!
 
Derfor digger jeg skap med dører og bokser (med lokk) i alle varianter.
Da synes det liksom ikke så godt at jeg er en rotekopp.
 
 
Man kan jo ikke være best i alt ; )
 
 
 
 
 
 
 

søndag 28. september 2014

submarine sandwich

(hyssing fra festfabrikken.no)
 
Jøss...
Her tyter det frem med mat-innlegg om dagen.
Ja, ja, høsten er en årstid der jeg pusler mer med mat
enn interiør, så dere får bare bære over med meg.
 

 (sugerør fra festfabrikken.no, servietter fra granit)
 
 
Barna og jeg har hatt reste-party til lunsj i dag.
Skikkelige "subs" fylt med forskjellige saker.
 
 
Fun fact:
"Sub: An abbreviation of “submarine sandwich,”
subs are called “subs” because they look like submarines.
Simple as that."
 
 
 
 
Barna gikk for den safe varianten med ost og skinke.
 


 
Selv fylte jeg min med kyllingsalaten jeg laget
til middag i går. Nam-nam!
 
(Nå tenker jeg mannen angret på at han valgte GOLF til lunsj i stedet) 


Jeg slenger med oppskriftene hvis noen ble
fristet til å lage dette selv!



Kyllingsalat:
1 stekt kylling renses og skjæres opp i små biter. Skjær opp vårløk,
rødløk og paprika i små biter og bland med kyllingen. Lag en røre
av 1 pk majones, 3-4 ss creme fraishe og 1/3 av en flaske med
mango og karrisaus (heinz) tilsett salt, pepper, hvitløkspulver og
litt mer karri. Blandes i kylling- og grønnsaksbitene.



Rundstykker:
Knus ca. 7 biter fetaost i bakebollen. Tilsett tre ss av oljen fra
fetaost glasset. Smelt ca. 80 gram margarin, tilsett 1dl vann og
4 dl melk (ev. 5 dl melk) og varm dette sammen med margarin.
Hell dette oppi bakebollen, og tilsett litt sukker og salt. Hell så
litt mel i bollen og tilsett en pose tørrgjær. Tilsett mel til deigen
blir fast. (Slik at du kan ta på den uten at deigen sitter igjen på fingeren)
Lag små hull i deigen oppi bollen og hell litt olje fra fetaost-
glasset over deigen, og dryss litt mel over der igjen. heves til
dobbel str. Bak ut rundstykker (boller eller avlange) og lag  kryss
med en kniv på toppen. Sett til heving. Rett før du steker pensler
du toppen med olje fra fetaostglasset. Dryss havsalt over.
Stekes på 225 grader i ca 15 min.
 
Tips:
Jeg bruker gjerne 50/50 vanlig hvetemel og tipo 0 (ekstra finmalt hvetemel)
Det gjør at baksten blir skikkelig luftig!
 
Disse smaker best samme dag de er bakt! Hvis jeg baker
de dagen før jeg skal servere disse legger jeg de i frysen
over natta og tiner de i micro`n. 
 


lørdag 27. september 2014

lørdagsfrokost



I dag laget jeg en ny vri på frokost-eggene...



 
Jeg laget et hull i brødskiven for så å steke den litt på begge sider.
Så kakket jeg et egg oppi hullet. Jeg drysset over litt raspet ost og
krydder, for så å toppe med hakket tomat. Så lot jeg det steke i panna
til osten var smeltet. (jeg la et lokk over)




Dette var snadder for liten og stor!
 
 
Sirklene som ble til overs fikk selskap av nugatti,
og ble frokostdessert...





søndag 21. september 2014

sunday treat...

à la Beate:
 
 
 
 
Salte kjeks | salt crackers 
(Salinas fra Sætre)
 
+
 
Is | ice cream
(Creme m/brownies og melkesjokolade fra Hennig Olsen)
 
 
 
 

=
 
Himmelsk godt! | heavenly good
 
og ikke minst: enkelt (akkurat som jeg liker det!)
 
 
 

fredag 19. september 2014

blue...

(blå lysestake fra lama, kobberlysestake fra housedoctor - begge fra torget12 i langesund)
 
Blått er flott!

God helg!


søndag 14. september 2014

dagen derpå...




WOW!!! 
For et fantastisk arrangement Maia
og Festfabrikkengjengen gjennomførte i går.
Heldige meg som fikk være med på dette!!




Her var den minste detalj nøye planlagt og alt ble gjennomført med
stor stil. Det var så koselig å treffe alle blogge- og instadamene,
og jammen var det god stemning i Brevik i går!




Vi var jo så heldige å få med oss en meeeget innholdsrik goodiebag
hver.Jeg har snoka litt i min i dag, og den flotte plakaten fra
Emmeselle er pakket opp. Nå står den på bildehylla og
venter på en ramme.
 


En skjønn liten Sonny Angel lå også oppi goodiebagen.
Den er fra den flotte butikken Mellomstor.
Ikke umulig at det dukker opp noen flere
av disse etter hvert ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

torsdag 11. september 2014

frydelig...





Nye telysholdere skaper hyggelig stemning i stua...
 

 
Telysholderne har jeg kjøpt hos Frydelig.
En nettbutikk heeelt etter min smak!
 
 
 

tirsdag 9. september 2014

å gjøre gjør gjorde har gjort gjør


 
Det beste stedet å ha en huskeliste...




... ved siden av kaffemaskinen!
 
To-do listen over er lastet ned herfra.
 
Nå har jeg laget min egen... på norsk!
Den kan lagres og skrives ut
(høyreklikk, lagre bilde og skriv ut)

 
 
 
 
 
 

lørdag 6. september 2014

har du fyr?

 
Da er stearinlys-sesongen offisielt i gang...
Sot i taket og god stemning!
 
 
 
 

mandag 1. september 2014

01 | 09 | 14

 


 
Hei September!
 


Kasper har vært på fjelltur i helga.
Han tok med seg et lite blåbær-ris til Loppa...
slik at hun kunne plukke bæra selv
 
Dette er skikkelige blåbær - sånne som synes på tunga!