Et av mine beste barndomsminner er kveldsmat hos mormor og bestefar...
Der var det alltid hjemmebakt brød...
og det var rundt slik at skivene ble lange.
Verdens beste mimmi-brød!
Det er ikke mulig å gjenskape det brødet som mormor bakte!
Men i dag har jeg prøvd... Brødet ble rundt, skivene ble
lange og smaken ble slettes ikke så verst!
Oppskriften?
Ja, deigen ble jo litt på slump. Men her er i alle fall ingrediensene:
3 dl melk + 7 dl vann (varmes)
1 pk tørrgjær
hvetemel
havregryn
fullkorn hvetemel
sammalt hvete (grovmalt)
en klype sukker
en klype salt
ca 80 gram margarin (som tilsettes i små biter mot slutten av eltingen)
Eltes til deigen slipper bollen
Heves i ca en time, del deigen i 4 og bak ut som stoore boller.
Etterheves i 1/2 - 1 time og stekes på 200 grader i ca 45 min.
(jeg stekte to av gangen)