onsdag 1. april 2015

firkløverkake | bilde på trykk



Det ble bestilt kake til kaffe´n her i dag.

Siden jeg er litt i det nostalgiske hjørnet om dagen fant
jeg ut at jeg skulle lage en kake som jeg første gang smakte
hos mannen sin mormor... nemlig firkløverkake!

.



Jeg har ikke oppskriften hennes, så det ble litt improvisasjon...
Litt blandings av flere kaker.




Utgangspunktet er mammas nøttebunn med gul krem.
Men i stedet for å ha den gule kremen oppå, la jeg den i midten.
Jeg delte kake "deigen" i to små kakeformer som jeg stekte samtidig. 
Mye kjekkere enn å skulle dele en stor i to.





Jeg ville påskepynte kaken litt og brukte rester etter tassel-
girlanderen som jeg brukte i Lottes bursdag. Jeg klippet av noen
striper, delte de på langs, brettet på midten og festet de på
en snor mellom to grillpinner.




Da jeg hadde pyntet kaken ferdig gikk jeg ut for å sjekke posten...
I postkassa lå det et amerikansk magasin som jeg har ventet på.





Redaktøren sendte meg en mail for en stund siden med ønske om
å trykke et av bildene jeg tok i bursdagen til Lotte
(se bursdagsinnlegget her)

Jeg måtte le når jeg så forsiden...
Den matcher jo kaka!




Her er mitt bilde. 
Det er "godterivogna" fra festfabrikken.no som
vi hadde på bordet i Lottes bursdag.



Kjempe-gøy å se mitt eget bilde på trykk...
Bladet er helt etter min smak! Fullt av bilder, tips og ideer til fest.


HER kan du titte litt i det forrige nummeret.

MINGLE
creative ideas for unique gatherings


(i mai kommer faktisk flere av mine bilder på trykk - også de i et 
amerikansk magasin... med engelsk tekst skrevet av meg... ho, ho)


Her er forresten oppskriften på kaka:

5 eggehvitter og 200 gram melis pisket hvitt.
bland inn ca 200-250 gram malte nøtter
(jeg blandet mandler og hasselnøtter og "knuste" de med stavmikser)

Bland nøttemassen + 1 ts bakepulver forsiktig med marengsen.

Helles oppi en eller to runde kakeformer.

Stekes på 160 grader i ca. 1 time



Gul krem:

5 eggeplommer
1 dl fløte
225 gr. sukker
2 ts vaniljesukker

varmes i kjele til det tykner. 
(jeg tok kjelen vekk akkurat i det kremen begynte å koke)
jeg lot kremen bli litt avkjølt og så blandet jeg inn
150 gr. meierismør.


Firkløver-glasur:

Jeg varmet opp 200 gr. fløte og helte det over
200 gr. firkløversjokolade. Så rørte jeg til sjokoladen 
ble glatt. Jeg hadde en liten skål med gul krem igjen etter å 
ha fylt kaken. Den blandet jeg sammen med sjokoladeglasuren.

Glasuren helles over kaken, og fordeles utover.
Kaken sto litt i kjøleskapet før servering.








3 kommentarer:

  1. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

    SvarSlett
  2. Åh, den kaka så fantastisk god ut! Og så utrolig gøy å få bildet sitt på trykk, gratulerer så masse :)

    Hilsen Anette :)
    www.anettesbokboble.com

    SvarSlett
  3. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...