Nystekte rundstykker til frokost... og lunsj!
..
Skikkelig søndags-luksus...
Lunsjen ble hakket mer fancy med litt
ekstra godt pålegg og tilbehør:
Eltefrie, langtidshevet rundstykker
Pesto
Rå løk
Helgeroa Salami
Brie
Tomat
Purre
Fersk oregano
Pepper
Skikkelig digg!
Her er oppskriften på rundstykkene:
3 dl kaldt vann
1 ss honning
En klype salt
1/2 ts tørrgjær
(blandes sammen)
250 gram hvetemel (jeg bruker ekstra finmalt = tipo O)
50 gram havregryn
90 gram fibra fullkornshvetemel
Blandes sammen (til en ganske klissete deig)
Bakebollen dekkes til med plastfolie og
heves på kjøkkenbenken over natten (min. 8 timer)
Sett ovnen på 300 grader og sett inn en pizza-stein.
ev. vanlig stekebrett
Hell litt mel på benken og skrap ut deigen.
Form deigen til en pølse, pensle med vann og
strø solsikkekjerner over.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 30 min.
Etter 30 min settes ovnen ned til 250 grader.
Ta ut det varme brettet og del "pølsa" i passende biter
(ca 8 små eller 6 store)
Siden plata/brettet er varmt starter stekeprosessen
med en gang rundstykkene blir lagt på.
Stekes i 13-15 min