lørdag 30. januar 2016

lyse toner...




Det nærmer seg februar og det merkes...






Dagene virker lengre og det har skjedd noe med lyset.






Jeg har vår-piffet litt på soverommet. 




Hodegavlen har blitt lys igjen, 
og mørkt sengetøy er byttet ut med lyst.

Sengetøyet heter "fold tan" og er  fra Beach House Company.
Mitt absolutte favoritt-sengetøy!





lørdag 23. januar 2016

grønt...



grønne, små gleder...





fredag 22. januar 2016

simple joys...



friday, wool & tea




happy weekend!



tirsdag 19. januar 2016

rett i koppen



som er digg for kroppen!


(papirsugerør fra festfabrikken.no)

Isbiter og ny-squeeza appelsin






søndag 10. januar 2016

søndag | frokost-lunsj



Nystekte rundstykker til frokost... og lunsj!
..



Skikkelig søndags-luksus...



Lunsjen ble hakket mer fancy med litt 
ekstra godt pålegg og tilbehør:

Eltefrie, langtidshevet rundstykker

Pesto
Rå løk
Helgeroa Salami
Brie
Tomat
Purre 
Fersk oregano
Pepper

Skikkelig digg!



Her er oppskriften på rundstykkene:

3 dl kaldt vann
 1 ss honning
En klype salt
1/2 ts tørrgjær
(blandes sammen)

250 gram hvetemel (jeg bruker ekstra finmalt = tipo O)
50 gram havregryn
90 gram fibra fullkornshvetemel

Blandes sammen (til en ganske klissete deig)
Bakebollen dekkes til med plastfolie og 
heves på kjøkkenbenken over natten (min. 8 timer)

Sett ovnen på 300 grader og sett inn en pizza-stein.
ev. vanlig stekebrett

Hell litt mel på benken og skrap ut deigen.
Form deigen til en pølse, pensle med vann og 
strø solsikkekjerner over.

Legg et kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 30 min.

Etter 30 min settes ovnen ned til 250 grader.
Ta ut det varme brettet og del "pølsa" i passende biter
(ca 8 små eller 6 store)

Siden plata/brettet er varmt starter stekeprosessen 
med en gang rundstykkene blir lagt på.

Stekes i 13-15 min



lørdag 9. januar 2016

lørdag...





En sånn dag...




Ikke så verst egentlig.




God helg!



fredag 1. januar 2016

1 nyttårsdag | borddekking


Godt nytt år!!!

Jeg deler noen bilder fra julens siste og årets 
første middagsselskap...




Bordpynten er hvite tulipaner, eucalyptus, messinglysestaker, 
flammeløse lys og nøtter.




Duken er i lin og er som vanlig ganske krøllete. Disse dukene krøller 
jeg sammen i en ball når de ikke er i bruk. For å dekke det store runde
bordet bruker jeg to duker som ligger i kryss.



Små vaser med blomster er smart å pynte bordet med.
De står ikke i veien og man kan se gjestene sine ;)