søndag 11. desember 2016

tidlig ute...


(sugerør fra festfabrikken.no)

Vi tok lusse-kattene noen dager på forskudd i år...



Rykende fersk gjærbakst og iskald melk... 
kan du tenke deg noe bedre?


Jeg lagde en liten deig som ga 12 stoore lussekatter.

2,5 dl lunket melk
2 egg
ca. 500 gram hvetemel (jeg brukte tipo 0)
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1/4 - 1/2 pose tørrgjær (lite gjær - lengre heving)
ca. 70 gram romtemperert margarin i terninger som 
blandes inn helt på slutten av eltingen.

Heves til dobbelt størrelse.

Bakes ut og etterheves min. 1/2 time.

Stekes på 200 grader i ca 14 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...