torsdag 9. april 2009
.:Paella, nam nam:.
I går lagde jeg paella til middagsgjestene våre. Superdeilig spansk mat.
Her er oppskriften på Paella med svinekjøtt og grillet paprika
Marinade:
6 ss olivenolje
3 ss sherryeddik
1/4 ts kayennepepper
1 ts paprika pulver
--> ca 400 gr. svinefilet i biter legges i marinade i ca 2 timer.
1/2 ts safrantråder legges i bløt i litt kokende vann
175 gr. chorizopølse, uten skinn i ca 1 cm tykke skiver.
1 stor løk
2 hvitløks fedd
250 gr. skrelte tomater i båter
ca 400 gr. Paellaris/risottoris
1 ss hakket timian
1 dl tørr hvitvin
12 dl kokende hønsebuljong (jeg bruker kylling buljong)
salt
pepper
2 store røde paprika (grilles i ovn til skinnet er sort. Dra av skinnet og del opp i biter)
1 sitron i båter, til servering
Stek kjøttet og tilsett pølse og løk. Stek til løken er blitt myk. Tilsett hvitløk og safran. La det koke under omrøring i ca 1 min. tilsett tomatene la det koke under omrøring i ca 2 min. Tilsett ris og timian og fres i ca 1 min. rør godt.
Tilsett vinen og mesteparten av buljongen. La koke i 10 min. Ikke rør under koking, men rist litt på panna/kjelen. Kok i ca 30 min.
Tilsett grillet paprika og resten av buljongen.
Når all veske er absorbert legger du på lokk og trekker pannen til side. La vile i ca 5 min.
godt med hvitvin til...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg liker det veldig godt!
SvarSlett