beatehemsborg

onsdag 10. februar 2010

.:Grønne fingre????:.


Når jeg kikker rundt i andres blogger så ser jeg utrolig mange vakre blomster! Jeg prøver stadig å kjøpe hortensia og krysantemum og mye annet rart som jeg ikke vet hva heter engang
- nettopp fordi jeg blir så imponert over andres grønne fingre... Når det kommer til meg selv er jeg en stor susemikkel når det gjelder blomster... Jepp, jeg innrømmer det gjerne:Jeg glemmer rett og slett å gi dem vann!
Resultatet av det er at jeg stort sett bare har grønne planter i huset. Det hender jeg slår til med en bukett roser eller tulipaner iblant, bare for å få noe med litt farge på...

For litt siden kjøpte jeg en såkalt forstøverflaske. Jeg kjøpte den ikke fordi jeg skulle fly rundt og dusje alle plantene mine, men rett og slett fordi jeg synes den er fin... Hva skal jeg med flotte blomster når jeg har en flott forstøverflaske!!!Hos meg er det plantestell sånn ca annenhver uke. Og med stell så mener jeg at planten får vann også rydder jeg vekk alle de visne bladene som ligger strødd i vinduskarmen...

(dugg-våte, grønne blader - kun på grunn av photo shoot... hi,hi)

Hva med deg? Har du grønne fingre?

Photobucket

27 kommentarer:

 1. Hihi...nei, mine fingre er langt i fra grønne...har akkurat nå en hortensia stående som synger på siste verset....og ikke vet jeg om den har fått for mye eller for lite vann... Så her i huset er det også mest grønne planter! :) De er så greie å ha med å gjøre, for de krever ikke mer enn en skvett vann i ny og ne.

  Ha en fin ettermiddag og kveld!
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei,,syns blomsterne dine så fine ut,de flaskene er også så fine å pynte med,men det fins heldigvis mye fine blomster i plastikk.
  Selv om jeg har jobbet som garner og dekoratør så er det innimellom mine også går dukken,,,hehe.Det er vel tiden det skorter på noen ganger;O))
  Ha en fin dag.
  Klem Bella

  SvarSlett
 3. Ha, ha, nå traff du spikeren på hodet hos meg i alle fall. :) Jeg kan med overbevisning i stemmen si at jeg ikke er god på dette feltet. Så enten må det bli avskårne som overlever en uke takket være en vase full med vann, eller så blir det sukkulenter. De klarer seg selv og er takknemlige å få til. Min bedre halvdel hevder jeg bare burde hatt kaktuser i huset, men det er dårlig feng shui for hjemmet, sies det.

  Silkeblomster eller plast? I don't think so!

  Ønsker deg (og meg) lykke til med gartner-karrieren!

  Klem fra
  Anette Willemine

  SvarSlett
 4. hihi... nei ingen grønne fingre her i gården heller... sukk! man kan jo ikke ha alt -
  trøster jeg meg med :0)
  ..men kanskje vi har pedagogiske fingre vi da beate (ser vi jobber med det samme)....
  jeg holder meg til avskårene blomster, oppi vasen med vann... så står de der og gir glede til de er visne..perfekt!
  ♥ klem fra meg

  SvarSlett
 5. Hei! Så fin blogg du har, fant deg via Den gode Feen...
  Grønne fingre... nei, ikke så veldig. de blomstene som lever her er sånne som tåler å stå en stund uten vann.

  SvarSlett
 6. Jeg hadde faktisk grønne fingre når jeg var ungdom! Men nå er ikke interessen der så veldig lenger. Heldigvis for meg så liker jeg best orkidèer, og de trenger ikke så mye vann;)

  SvarSlett
 7. Kjenner meg sååå godt igjen; meg i et nøtteskall - glemmer å vanne!!

  Ha en fin dag, vennen!

  Klem
  Anette:)

  SvarSlett
 8. Ja, den var nydelig den - og plantene elsker en dusj. Jeg tror kanskje jeg har arvet min mors grønne fingre. Eller det vil si; de siste årene når interessen har vokst, har også plantene blitt flottere og vart lengre. Flere står jo i åresvis nå man behandler dem bra og vanner noenlunde regelmessig. Jeg går og kjenner på dem innimellom og vanner når det trengs. Og et lite juksetriks: kjøp gjødselsticks, del dem i to og stikk dem nedi jorden av og til- det gjør underverker, jeg lover:) Klem Heidi

  SvarSlett
 9. Hihihihi...jeg er helt lik deg;)! Nå har jeg klart å reise på en liten ferie og glemte å vanne før jeg reiste...hjelp!!! Blir spennende å se om det er noe som lever når jeg kommer hjem;)...!


  Klemmer!

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke grønne fingre, jeg vanner ikke nok jeg heller....men har en hortensia nå, blir spennende å se hvor lenge den lever, den skal visst ha mye vann!
  Flott forstøverflaske du har, sånn fikk jeg også lyst på :-)

  Klem Kristine

  SvarSlett
 11. Det eneste som overlever her er hjerteranken, også er den lekker også da! :D

  SvarSlett
 12. Kjenner meg sånn igjen! Her er det også litt vanning og fjerning av visne blader en gang hver annen uke eller så...Huff. Kjøpte en hortensia for noen uker siden og blogget stolt om den. Nå tør jeg ikke vise fram bilde av den, gitt. :-)

  http://innerstiveien.blogspot.com/2010/01/bli-liv-om-lysegrnne-fingre.html

  SvarSlett
 13. Tja... jeg har vel litt grønne fingre. Elsker ihvertfall blomster og har faktisk en som er over 20 år og en som er over 40 år! (arvet av min manns bestemor). Jeg likte virkelig den forstøverflasken din! En sånnn en må jeg ha meg vettu :-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Ingen grønne fingre. Jeg er en ekte morder på det området. Har noen i plastikk, må jeg innrømme, men påpeker det aldri for gjester.

  Nydelig forstøverflaske!

  klem :0)

  SvarSlett
 15. Heisann.. nei,ingen grønne fingre her heller. Eg har sånne grønne sukkulenter (heiter det det?).. Mine får kun vatn sånn ca 1 gong i mnd. Evt kvar 2.mnd.. hehe, men dei lever dei.

  Fin blogg!!

  Klem Lillian

  SvarSlett
 16. Hei gode du! :) Takk for hyggjelege besøk! Her går det i orkidèar, som ikkje treng vatn så ofte. Eg gløymer også å vatne. Eg er mykje bedre på uteplanter, enn inneplanter. Elskar sukkulentar, eller kva dei heiter? Dei vil nesten ikkje ha vatn. Kjøpte meg sånne hjerteplanter for ein månad sidan, og dei er i live enno. Er forresten på innlegget mitt i kveld, når eg tenkjer meg om.

  Håper du får ein flott kveld!
  Klem Elin :)

  SvarSlett
 17. Jeg er desverre som deg - jeg glemmer å vanne dem! stakkars planter.. De sier det skal hjelpe å snakke med dem, men etter en del samtaler har jeg funnet ut at det er fingrene mine det er noe feill med.. De er altså IKKE grønne ;)

  SvarSlett
 18. hej sötis, nog har du gröna fingrar, välj blommor bara som inte behöver sååå himlans mycket dutt, det gör jag, fniss!!! så fin sprayare, jag har en knallrosa, sååå ful!!!
  varmkram lotten

  SvarSlett
 19. Hi, hi - jeg har definitivt IKKE grønne fingrer! I høst kjøpte jeg en "hjerter på snor", og ALLE sa at den var utrolig enkel å få til. Joda jeg øynet håp, men drømmen ble knust bare noen få uker senere... Til tross for dette, øyner jeg nå håp for oliventreet mitt. Det ble satt inn på et kjølig rom sent i høst, og da tørket det fullstendig opp. Var vel egentlig klar til å kaste det, men NÅ er det altså fullt av nye, friske skudd - kan neste ikke tro det...

  Strålende kveld til deg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 20. Tror faktisk jeg har litt grønne fingre, men er ike god på navn;)
  Dessuten har jeg mistet litt interessen for inneplanter, synes det er triveligere med planter ute;)
  Stelll hver 14.dag høres jo fint ut;)
  Flott dusjeflaske!
  Ha en god kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 21. Kan ikke komme fra at jeg er oppvokst på et gartneri og at jeg faktisk har jobbet 10 år der...MEN det er veldig forskjell på å drive fram store produksjoner i drivhus og stelle det man har i vinduskarmen, så jeg er nok som folk flest tror jeg. Glemmer å vanne litt jeg og:)

  Og ikke Nevlunghavn i innlegget mitt, men Ula:)

  Klem, Lene

  SvarSlett
 22. Hei Beate.

  Tja, grønne og grønne. I perioder er de veldig grønne. Akkurat nå er de ikke så grønne. Den ene primulaen har visna, asaleaene fra jul visner nå (men det skal de kanskje??). Har to flotte hortensiaer som har klart seg i 3 uker nå. Men de sluker vann og MÅ HA vann annenhver dag. 3-4 dl. Men orkidèene har jeg hatt i 3-4 år og de klarer seg.

  SvarSlett
 23. Hahahaha..herlig innlegg..ler masse!Vi er jo helt like når det kommmer til planter og blomster...Jeg kjøper nye hele tiden jeg..
  Ler
  Og nå har vi jo fått oss hage..Lurer på hvordan det skal gå for der har jeg mange planer se...

  Klem og fin torsdag til DEG..
  Flotte bilder:)

  SvarSlett
 24. Vi er visst helt like vi Beate. Jeg glemmer også å vanne blomster.
  Jeg kjøper dem, og tenker litt sånn at det "får stå til". Kunne kanskje hatt de en stund lenger hvis jeg hadde prøvd, men det blir jo feil uansett . Enten så tørker de eller så drukner de.
  Men det er gøy så lenge de varer ;D

  Klem fra Siri

  SvarSlett
 25. Hehe, ingen grønne fingre her heller... jeg klarer virkelig ikke og få en grønn plante med tykke blader til og trives engang:o))

  Så her er det noen plastbusker, må innrømme det!

  Men jeg syns det er veldig pent og gjør som deg - kjøper inn noen tulipaner innimellom for å friske opp litt:o))

  Du har forressten fått en Award inne hos meg, og jeg ser du har fått den flere ganger før, den er liksom ikke ny lenger:o)) Men jeg gir den bort til deg likevel, for å vise at jeg liker din kreative og koselige blogg veldig godt! Du trenger selvfølgelig ikke legge ut 7 fakta osv, men bare vite at du har fått den - igjen:o))

  Ha en herlig kveld, snart helg - jippi!!

  Klem Line

  SvarSlett
 26. Nei langt i fra! Etter et siste forsøk med en hortensia for noen uker siden så gir jeg opp den planten for alltid. Den holdt i ei uke og det er rekord for meg!

  SvarSlett
 27. Å det er så godt å vite at det fins andre som meg, he he:) jeg og har kun grønne planter. Blomster dør. Jeg glemmer rett og slett å vanne dem. Og det er nettopp derfor jeg steilet her om dagen da min 19 mnd gamle sønn kom ut i stua med vannkanna og latet som om han vannet blomstene. Hvor har han sette det??? He he. Ha en fortsatt fin helg:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...