beatehemsborg

søndag 12. september 2010

.:maletips:.


Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg skal gå frem når jeg skal male bombay-spisebordet vårt. Jeg har ikke begynt på det ennå, men jeg kan jo forklare hva jeg har tenkt til å gjøre...

Først må bordet salmiakkvaskes. Salmiakk matter ned, men det aller viktigste: den fjerner fett. Det er et must å vaske før man pusser... ellers pusser man fettet ned i møbelet, og det vil vi jo ikke! Så er det frem med pussemaskinen. For så å salmiakkvaske en gang til.

Så starter moroa! Frem med malekosten. Til denne jobben skal jeg bruke sort gulvmaling, glans 40. Jeg har veldig god erfaring med å bruke gulvmaling på møbler. Malingen er god å jobbe med og skikkelig slitesterk.
Det hvite bordet på bildet over er malt med gulvmaling.

Photobucket

15 kommentarer:

 1. Takk for gode tips ifht maling. Helt sikkert viktig med en god rens først ja. Kjempekoselig bilde fra kjøkkenet ditt:)) Søndagsklem fra meg

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har også malt et slikt bord! Og gjorde akkurat det sammen som du skriver her ;)
  Ble et veldig fint resultat!
  Lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 3. Aaah, ser stolene er på plass - såååå lekre de er!! Tenker de blir flotte mot det sorte Bombaybordet, gleder meg til å se resultatet!!

  SvarSlett
 4. Hei,Beate.Det kommer til å bli lekkert.Har malt en sjenk og et bord med gulvmaling.Fint resultat og slitesterkt.

  SvarSlett
 5. Takk for smarte maletips! Jeg har også et slikt bord. Jeg bare malte i vei, jeg;) Utålmodig! Men det var så "uttørket" at jeg tror ikke det gjorde noe ... Men gulvmaling høres supert ut! Bordet trenger snart et nytt strøk med maling - og bordplata er ikke malt.

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlett
 6. Hei :-)

  Første gangem jeg er innom deg idag, men for en flott blogg du har!! Her var det mye lekkert ;-)
  Legger meg til som følger, og gleder meg til å se mer til deg :-)

  Nattinatt.

  Klem, Trine

  SvarSlett
 7. Hei.

  Flott bilde som kunne vært plukket ut fra hvilket som helst interiørblad. Kontrasten mellom bordet og Tolixene kommer helt til sin rett... Herlig.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 8. Takk for bra tips! Nå skal bordplata på kjøkkenbordet vårt få en runde med gulvmaling! Blir fort litt slitasje der med en (snart to) liten en!

  SvarSlett
 9. Takk for tips...det skal jeg kjøpe neste gang:)
  Ha en flotters dag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 10. Tusen takk for gode råd, jeg har også et slikt bord jeg ønsker og male, men har lyst og male det hvitt....det som jeg har sett før når jeg har malt slike møbler før er at det av og til kommer en rosa farge gjennom malingen....men nå skal jeg prøve meg på gulvmaling, håper det funker for meg også;))

  Ha en fin dag Beate!!!

  Klem!

  SvarSlett
 11. Supert tips:) Ha en flott mandag!! Klem Jeanette

  SvarSlett
 12. pippilotta: mener å ha lest et sted at for å få den perfekte hvitfargen så kan man male turkis først for så å male med hvitt over....

  SvarSlett
 13. Det blir gøy å se når du har malt ferdig bordet. Det blir sikkert knallstilig med bordet svart!!
  Har også fått sansen for svarte detaljer, men har veldig liten stue, så det blir nok ikke de helt Store tingene som blir svarte her....

  Gulvmaling er genialt, det har jeg også brukt på noen møbler:)

  SvarSlett
 14. Nydelig kjøkken! Fint med tipset med å bruke gulvmaling, du har så inspirerende blogg at jeg legger meg til som følger!
  Ha en strålende høstdag, klem Linda

  SvarSlett
 15. Hei!

  For et utrolig koselig blogginnlegg! Vi likte dette innlegget så godt at vi brukte det som inspirasjon til våre kunder i vår blogpost http://blogg.nille.no/2013/10/en-flrt-med-kontraster-i-lyst-interir.html sammen med flere andre inspirerende bloggere.
  Ha en kjempefin onsdag!

  Mvh
  Nille Norge

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...