beatehemsborg

mandag 4. oktober 2010

brannslukking


Tiden hvor jeg gjorde fast helgerent hver torsdag er for leeeeengst forbi! Jeg husker hvordan jeg stulla og stella i heimen, vasket og tørket støv av hver minste ting. HVER TORSDAG!!! Men det var før barna kom... Nå får jeg ikke lenger til noen fast rutine på vaskingen. Ting tas når det finnes tilgjengelig tid... Og tilgjengelig tid er det ikke stort av i hverdagen. Nei, det blir mye brannslukking om dagen føler jeg. Jeg har absolutt ikke et striglet hjem hvor alt er på stell til en hver tid. Hm, det er vel mest ikke på stell føler jeg.I dag fortet jeg meg hjem etter jobb og fikk i allefall tatt trapp og stue. For 10 år siden var det helt utenkelig å ta litt en dag for så å ta noe annet en annen dag. Og jeg vasket i allefall ikke hus på en mandag!! Nå klarer jeg å nyte en nyvasket stue selv om jeg vet at soverommet er støvete og fullt av tøy! Det er egentlig en ganske deilig holdning jeg har tilegnet meg... Så nå er det beina på bordet og et glass rødvin for å feire at ett rom i huset er litt mindre helsefarlig denne uka også...
Ikke dårlig!

Photobucket

22 kommentarer:

 1. Der kjenner jeg meg igjen. Jeg liker og ha det striglet, men det går bare ikke. Vasker jeg vinduer så går det max 5 min før det er fingermerker på dem. Jeg er blitt slik at jeg får ta litt hver dag og ta ett skikkelig tak en gang i blandt. Men det blir ikke en dag uten husarbeid/vaskebøtte.

  Ha en fredlig kveld!

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 2. satt faktisk idag og lurte på hvordan folk rekker alt...Godt å høre det er flere som meg :)

  Nyt rødvinen! Her blir det pepsi max og isbiter (nesten det samme med en gravidmage tatt i betraktning)

  SvarSlett
 3. Så fint du har det överallt.:-) Kram Stina

  SvarSlett
 4. Sånn er det :) Herlig å kunne slappe litt av og ikke ta det så alvorlig. Etter at vi fikk Lucas skjønner jeg ikke at jeg syns det var støv og skitt før...
  God mandagskveld!
  K

  SvarSlett
 5. Å ja da...sånn er det her i gården også. Vi får være fornøyd med det vi får gjort! Elsker å gå helgen i møte med nyvasket og ryddig hus, men det skjer praktisk talt aldri lenger. og skulle det være ryddig så ser det like bombet ut søndagskvelden. ;D

  SvarSlett
 6. En deilig og helt nødvendig holdning når man har unger, jobb og et liv ved siden av.

  Nyt kvelden! :)

  SvarSlett
 7. Hei.

  Dette var musikk for mine ører. Noen ganger har jeg inntrykk at alle bloggedamer har det strøkent hjemme til enhver tid. Her er det langt fra strøkent, egentlig ever. Det er så deilig å ha et roterom (les:tvrom) til oppbevaring av bortryddet nips. Nå trengs det et skippertak der igjen...

  Flott bilde du bruker her. Liker godt atmosfæren og fargevalget ditt. Nydelig.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 8. Koste meg med innlegget ditt! Trodde jeg skulle få tid til å ha det på strekk til enhver tid ,etter at jentene flyttet hjemmefra, men det varte ikke særlig lenge... Fyller bare den frigjorte tiden med nye gjøremål- sykurs og hattekurs og blogging og reising. Veldig mange ting i verden er kjekkere enn vasking, og nå om høsten er det mørkt nesten hele tiden likevel ( ihvertfall før og etter jobb)

  SvarSlett
 9. Dette er jo som å lese om meg selv jo. Dette er akkurat sånn vi har det også. Godt det er flere av oss.

  Kos deg med vinen, det har du vel fortjent :))

  SvarSlett
 10. Hehe... godt å høre at vi e flere :D
  Slit me det hele tia, og æ vet ikke kor æ ska starte når æ endeli tar tak idet.. snakk om hybelkaninproduksjon.. :D

  Nyt vinglasset og kvelden!

  Klæm

  SvarSlett
 11. Kjenner den følelsen. Det er viktig å kunne slappe av selv om ikke alt er på stell. Når en får barn så blir prioriteringene endret. En kan ikke rekke alt og det er viktig å ikke bli stresset av den grunn. Så nyt rødvinen din og det du har fått gjort i dag. HA en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 12. Det er jommen ikke så lett å få tid til alt!! Tror de fleste kjenner seg igjen her...

  SvarSlett
 13. *smiler* Herlig innlegg, Beate!! Slik er det her også;) ... men vi har vaskedamer her hver 14. dag! Helt fantastisk!!

  Klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlett
 14. Aj, aj, FOR en kul lampe! Og dekorasjonen på bordet. Stili`bilder altså. :o) Og jeg tenker at; Bare det er ryddig, så får hybelkaninene kose seg litt i hjørnene, vi har bedre ting å bruke tiden på. Så brannslukking driver vi med også!

  Ha en fin dag videre.
  Klem Jenny

  SvarSlett
 15. hihi ja vi forandrer oss med årene, og godt er kanskje det? Setter pris på de mindre tingene også, som f.eks. "bare" 1 renvasket stue, og ikke et helt hus. Like viktig uansett!

  NinaB

  SvarSlett
 16. Föler de samme! ett glas vin hver gang? :P ;)

  SvarSlett
 17. *flire* Bra sagt; mindre helsefarlig! ;)

  KULT med trådsnelle som lysestake. Utrolig lekkert!!!!

  Håper du har en flott tirsdag, kanskje du har tatt soverommet i dag? ;)

  SvarSlett
 18. Hihi - her er vi flere som kjenner oss igjen ser jeg! Det er vel det med prioritering da... Og er det ikke myyye bedre å prioritere tid med sine nærmeste og avslapning framfor et støvfritt hus?! (Retorisk spørsmål altså!) Takk og lov for JIF engangskluter, sier jeg bare!!

  Nyt tirsdagskvelden, uten kjedelig vaskearbeid!

  SvarSlett
 19. Flott blogg du har!! Legger meg til som følger, håper det er greit:))
  Ha en fin tirsdagskveld!!
  Klem

  SvarSlett
 20. Egentlig så får jeg litt angst og dårlig samvittighet når jeg leser hva du skriver, Beate, for jeg skulle faktisk ønske jeg var litt fanatiker når det kom til dette...
  Jeg tar det nok litt for mye med ro. Jeg liker å ha det rent og ryddig, det er ikke det, men sliter med å holde det sånn!
  Så jeg konkluderer med at det i noen år fremover får være litt ekstra rot og hybelkaniner;)

  God klem fra meg

  SvarSlett
 21. nanna: et glass vin hver gang? ja, hvorfor ikke... hi,hi

  SvarSlett
 22. Godt at folk har skjønt at ALT ikke behøver å taes på en dag. ;) Jeg er så heldig at jeg har vaskedame hver 14 dag. Så de lørdagene er høyt skattet i heimen her. Pleier å reise bort mens hun vasker og når jeg kommer hjem lukter det fresht og rent.

  Anita

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...