... lagde jeg i går!
(jante, hva er det???)
Vi skulle kose oss med salat til kvelds,
og jeg slang sammen en deig med masse snadder!
Utgangspunktet er 3,5 dl varmt vann,
en dasj med olje fra et fetaostglass,
ett egg og to ss creme fraiche.
Så blandet jeg inn hvetemel (+ salt og gjær)
til deigen "slapp bollen" under eltingen.
Jeg hevet deigen i ca 1/2 time,
så trykket jeg den ut i en liten form
(den var ganske tykk, allerede før etterheving)
Etterheves i ca 1/2 time.
Mens deigen hevet laget jeg en hvitløksolje
(olivenolje/peanutolje/ett fedd most hvitløk)
Når den var ferdig hevet prikket jeg dype
hull i deigen og penslet godt med oljen.
+ et dryss med havsalt.
Jeg stekte focacciaen i ca 25 minutter,
og penslet på nytt da jeg tok den ut.
Salat er skikkelig digg!
Spesielt med hjemmelaget hvitløksdressing
+ et dryss med raspet parmesan over!
p.s focaccian smakte like saftig i dag...
Kjempe-god med et par skiver gulost på!
p.s focaccian smakte like saftig i dag...
Kjempe-god med et par skiver gulost på!
*
Ønsker dere en fin-fin dag!
Ute skinner sola på et stooort jordhull i hagen vår.
Oj, oj, oj!
Med andre ord... et aldri så lite prosjekt på gang!
Med andre ord... et aldri så lite prosjekt på gang!
Denne oppskrifta må jeg bare lagre! Hørtes bare fantastisk godt ut. Takk skal du ha.
SvarSlettNam det så fantastisk godt ut ♥
SvarSlettProsjekt i hagen hørtes spennende ut :)
Ha en HERLIG 16 mai.
Klem Henriette
Åååå, så herlig! Jeg elsker foccacia, det kan spises til alt. Denne må prøves, takk for oppskrift:).
SvarSlettÅ, jeg elsker focaccia! Skal prøve oppskriften din neste gang! =)
SvarSlettslik snadder liker jeg : )) hadde dilla på focaccia og bakte det hver dag en periode noe badevekta var svært bekymret over ; ) salaten derimot er daglig kost her : ))
SvarSletthåper dere får en deilig dag i morgen.. klæm
Å denne så snadder ut..Får skrive den ned i boka mi:O))go klem
SvarSlettmmm å det så kjempegodt ut,
SvarSlettkjenner duften helt hit.
ønsker deg enflott 17 mai.
klem fra sylvia
Flink med mat har du alltid vært og dette så virkelig godt ut.
SvarSlettGrattis med egne bilder i bok. Det er bare helt supert. Du kan være stolt av deg selv og de flotte bildene dine.
Håper vi kan møtes snart. Hils fetter Petter :-))
Ha en god 17.mai, Hipp Hipp Hurrraaaaaaaaaaaaaa...
Namnam! Dette både så og hørtes fabelaktig godt ut!!
SvarSlettNyt feiringa av nasjonaldagen!!
:-)
oi denne så god ut, må prøves :) Du har en flott blogg, jeg blir en følger :)
SvarSlettNam nam, foccacia er rågodt, så denne oppskriften skal definitivt lagres :)
SvarSlettØnsker deg en riktig fin 17.mai feiring
Klem fra Lise
elsker foccacia og har funnet min favorittoppskrivt, men denne ser ut til å ha det lille ekstra og skal prøves neste gang :)masse fine bilder og koselige tekster her forresten :)
SvarSletthilsen Heidi.
elsker foccacia og har funnet min favorittoppskrivt, men denne ser ut til å ha det lille ekstra og skal prøves neste gang :)masse fine bilder og koselige tekster her forresten :)
SvarSletthilsen Heidi.