beatehemsborg

torsdag 7. juli 2011

hjemmelaget is med kitchen aid

(hvite skåler: ib laursen - blomsterbutikken på brotorvet, hjerteskål: hemma - freeport, kungsbacka)


Første forsøk på hjemmelaget is med kitchen aids is-bolle...
I dag har jeg laget en lav-karbo/sukkerfri variant, men det er jo
bare å bruke vanlig sukker i steden for kunstig søtning...

Det fulgte et oppskriftshefte med bollen, men jeg fulgte vel egentlig ikke den...
Jeg fulgte bare selve prosessen.

(is-bolle: bagaren og kocken - gøteborg)
Is-bollen har stått i fryser`n siden i går (min. 15 timer)
Her er oppskriften jeg brukte:
4 eggeplommer
1 ss kunstig søtning (100 gram sukker?)
1 klype salt
Et par dråper vanilje essens
6 dl kremfløte

Først blandet jeg egg og "sukker" til eggedosis.
Så varmet jeg opp fløten til rett før kokepunktet,
deretter blandet jeg halvparten av fløten sammen med eggedosisen.
Så helte jeg røra tilbake i kjelen og varmet det opp til det boblet litt langs kanten.
Tilslutt blandet jeg resten av fløten, fløte/eggedosis fra kjelen, salt og vanilje-dråper

Nå skal dette avkjøles skikkelig (helst i 8 timer), noe jeg ikke hadde tid til...
(tror min røre sto 4 timer i kjøleskapet)

Ta ut bollen fra frysa og monter på "visper`n"
Start maskinen på trinn 1 og hell oppi røra mens maskinen går.
Nå begynner spenningen!!
Du velger selv hvor lenge maskinen går ut fra hvilken konsistens du ønsker.
Jeg kjørte maskinen i ca 15 minutter og da var den akkurat slik at jeg kunne lage
en kule med isskjeen.

Jeg valgte å spise den slik - altså litt bløt... OG den smakte nydelig!
Resten satte jeg i en boks i fryser`n. 

Neste gang blir det skikkelig is... sånn med sukker i... til barna!



Nyt kvelden folkens,
her er det taco-time!
Klem

Photobucket

6 kommentarer:

  1. Mmmm, hjemmelaget iskrem skal det mye å slå:)
    Kanskje det er denne bollen jeg skal ønske meg til bursdagen min;)
    Takk for oppskrift og fristende bilder:)

    KLEM

    SvarSlett
  2. Oooooh, himmelsk!♥ Jeg pleier å lage hurtigversonen av lavkarbois. Frossne jordbær kjøres i blenderen, deretter tilsetter jeg litt søtning og fløte. Nam!

    Klem fra Hanne Mette

    SvarSlett
  3. Hei.

    Dette ser goodie ut. Har hørt mye om hjemmelaga is, men aldri smakt.

    Grattis med ny isbolle.

    Klem Mona C

    SvarSlett
  4. Å det så godt ut;)
    Ismaskin står på sommerens ønskeliste;))
    Så denne oppskriften skal prøves......
    Riktig god helg!

    Sommerhilsen fra Ann-M.

    SvarSlett
  5. Nå ble jeg fristet til å kjøpe iskrembolle!!! Bruker du den fortsatt?

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...