beatehemsborg

søndag 10. juli 2011

mimrings...


"Mamma, hadde dere film når du var liten?", spør Kasper
"Ja, selvfølgelig" svarer jeg før jeg får tenkt meg om... for vi så jo på film når jeg jeg var liten...
Tenke, tenke... De filmene vi så gikk jo på tv de. Jeg var ganske stor før vi fikk vår første videospiller i hus. DET var stort det! Men jeg kan ikke huske at vi så så mange filmer... Det var mest tegnefilm-snutter som vi tok opp på en kassett. Hver lørdag når det var "Frokost tv" på NRK, satt jeg og broder`n klare med opptakskassetten og trykket på rec når tegnefilmen kom. Etterhvert fikk vi jo ganske mange episoder av SUPER-TED og SHAGMA (noe franske greier?) samlet på en kassett. Lørdagskveldene var jo selvfølgelig et høydepunkt! Jeg husker spesielt godt Skrot-Nisse og selvfølgelig halvsju når jeg ble litt større! Søndagshøydepunktet var Det var en gang et menneske.

Så åpnet det seg en ny verden! Søskenbarna våre fikk SKY-Channel, og der var det MANGE tegnefilmer. Jeg husker Fun Factory og DJ Cat Show! Vi ble kjent med He-man, My little Pony, Care-bears osv. Vi fikk søskenbarna til å ta opp tegnefilmer for oss, slik at vi kunne sitte hjemme å se på SKY-tegnefilmer! LYKKE på jord for to stk barn født i 76 og 80... Etterhvert var det mer interessant med opptak av Pat Sharps Fun House - i allefall for storesøster!

Gurimalla, tenker jeg når jeg ser hyllemeter med barnefilmer på rommet til ungene!
Jammen har det skjedd saker og ting på 35 år!
uff, nå følte jeg meg gammel gitt...


Hva husker du best fra TV fra du var liten??

Photobucket

11 kommentarer:

 1. koselig lesning dette her,
  å jeg er ennu eldre å husker daktari, flipper, å skippy fra tv skjermene, pernille å nelson å,
  var bare 10min med barnetv hver lørdag når jeg var lita, eller var det på fredager tro.
  snakk om forandring til nå,
  som de sender tegnefilmer hele dagen for dem som vil.
  ha en fin søndag.
  klem

  SvarSlett
 2. Hehe! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, bortsett fra at vi ikke fikk videospiller før jeg flyttet ut:) Men så hadde vi til gjengjeld Sky Channel, og Fun Factory var jo himmelsk! 4 timer med tegnefilm og manipulerende Barbiereklamer (we girls can do anything, right Barbie???). Jeg har utrolig gode minner fra Portveien 2 jeg da, skjønneste barne TV ever:) Og ja, det er helt utrolig hvor mye som har skjedd på bittelitt over tredve år:)

  Ha en fin dag!

  Klem!

  SvarSlett
 3. Kjenner meg SÅ godt igjen :) jeg husker veldig godt Portveien 2, huset på prærien, to hus tett i tett , super Ted og Trond Viggo :)og selvfølgelig alle skjønningene fra Astrid Lindgren :)
  Ting har igrunnen forandret seg veldig...... Tenker spesielt på alle de data-animerte filmene som er nå.......

  Klem, og god søndag til deg!

  SvarSlett
 4. Portveien 2, elsket jeg som barn! Spesielt den skjønne giraffen som alltid stakk hodet ut:)

  SvarSlett
 5. Hei på deg!

  Ja, jeg er innflytta til Langesund ;)
  Fra Porsgrunn, men min kjære er bambling!

  Mye moro i Kenya-butikken, men en del er litt vell dyrt så ikke der jeg går oftest, men absolutt ett godt formål pengene går til så da gjør det ikke så mye heller om jeg finner noe jeg virkelig vil ha :)

  Ha en fiiin dag,
  Klem Jatte :)

  SvarSlett
 6. Åh ja... jeg er litt gamlere enn deg så du kan tro det var stas når de mystiske kasettene kom i hus og man kunne putte dem inn i den maskinen og så kom VI SELV på tv!!!!! Det var ikke noen spøk altså... min lillebror ble så redd at han hylte i dagesvis og selv var jeg også ganske skeptisk... Noe så kult må vel nødvendigvis ha en bakside... og den gjør sikkert vondt eller noe :) hihi

  SvarSlett
 7. Hei.

  Dette var absolutt minrings... Husker det meste av dette. Vi hadde også svensk tv og der gikk det "tecknade pärlor" på kvelden. Masse Tom og Jerry. Det var helt toppers. Ellers så var jeg som deg og anså Det var en gang et menneske som en høydare.

  Jeg husker også Lekestue med Vibeke Sæther og det var stor ståhei da vi så ho på Sten & Strøm i Oslo.

  Hælle måne så moro å mimre... Koser meg. Takk for at du tok opp tråden.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 8. Så koselig innlegg! Jeg var super glad i Astrid Lindgren-filmene!! :) Fikk her om dagen kjøpt filmene om "Mormor og de 8ungene" - kosa meg skikkelig når jeg så de! Barndomsminner og nostalgi på sitt beste!! :)

  SvarSlett
 9. Hei hei, Shagma husker eg også godt, eg likte så godt sangen - synst den var nydelig... Madicken var vel favoritten, synst ho hadde så fint hår! Og "Det var en gang et menneske" var jo berre kjempe spennande, husker kor irritert eg var kvar gong episoden var slutt. Gleden var stor både hos meg og mannen når me kunne kjøpa samle DVD av denne serien og sjå i lag med ungane, og dei vart like fasinerte... Så det treng ikkje vera ekstremsport for trommehinner og netthinner for å fenga ungane, bra innhold funker mykje bedre det! Faktisk så er Animal Planet og Discovery blitt meir og meir populært her i huset, det gleder meg ;)

  Klem Eli

  SvarSlett
 10. Vilket rart inlägg. Många barnprogram när jag var liten, är född 68, var bättre än dem som visas idag. Tack och lov har vi Atsrid Lindgren att tacka för massor. Hennes berättelser lever vidare och ger våra barn lite av det vi också fick som små. Emil,Saltktåkan,Karlson på taket och Madicken m.m. Riktigt härliga filmer.

  Alla dessa kanaler med barnprogram på tv som visas dygnet runt är inte alltid bra. Min son fick plötsligt mardrömmar av program han sett. Som vuxen hinner man inte övervaka allt.

  Ha en fin måndag

  SvarSlett
 11. Så kjekt å mimre tilbake til barnetv fra gamledaga :) Det merkast at du er noken år eldre enn meg, for eg huska ikkje seriane du forteller om. Friskt i minnet hos meg er redda joppe, rosa mirabella, gullars, pernille og mr nelson, maskina bertha, flukta frå dyreskogen, to hus tett i tett osv.

  Astrid Lindgrens klassikera har alltid vert favoritta her og, Emil, Madicken, Brødrene Løvehjerte, Pippi Langdstrømpe..

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...