beatehemsborg

onsdag 4. januar 2012

(skål og sinkfat fra hegges blomster i langesund)


På nyttårsaften laget jeg kalkun. 
En skikkelig husmor som puslet ved grytene i timesvis... hi,hi...
Ja, jeg kokte til og med kraft på innmaten som skulle brukes i sausen.
(jepp jeg var skeptisk... men du og du for en saus det ble!)
Sammen med kraften fra kalkunstekingen ble det noen liter kraft.
Restene ble lagt i små bokser i fryser`n.

I går var det wok a la Beate på menyen,
og da var denne deilige kraften
base for wok-sausen!
Nam-nam!



Photobucket

11 kommentarer:

  1. Det ser godt ut! Flott i hyllene dine på kjøkkenet. :)

    SvarSlett
  2. Hihi, då var me like gode husmoremner eg og du, Beate :) Eg kokte også kraft på kalkun guffen som eg laga saus av, samt at eg brukte steikeskyen i frå longpanna under kalkunen (med svisker og epler) og det vart ein magisk god saus. Eg var rett og slett skikkelig imponert over meg sjølv, hehe, er lov å seia det vel??

    Liker kjøkkenhyllene dine, uansett sesong! Og så er eg litt spent på dette nye firmaet ditt da... kva skjer - kva skjer?

    Klem Eli

    SvarSlett
  3. Så deilig denne woken så ut..Her i huset går det også på rester,her blir det kjøttsuppe med ribbekjøtt og pølser fra julaften..Finns ikke noe bedre saus enn den du beskriver her!mmmmm:O)))klem

    SvarSlett
  4. Skikkelig husmor med andre ord;) - så fantastisk godt ut iallefall!

    Ha en fin dag!Klem C

    SvarSlett
  5. Det såg godt ut. Har nesten hatt crawings etter salat og grønnsaker i jula. Blir ikke mye av det. Kanskje jeg skal smekke ihop wok til middag i dag. Enkelt og veldig godt. Jeg har ikke like god kraft som du da.. Litt ferdig-saus får duge. ;) Hihi..

    Klem

    SvarSlett
  6. Nydelig bilde og dette så jammen godt ut!
    Håper å bli bedre å lage mat i løpet av dette året ;)

    Kribler etter å prøve ut redigeringen du så snilt tipset om...
    Kanskje i kveld?

    Klem May Helen

    SvarSlett
  7. Det så godt ut, mmmmm!!

    Klem Bodil

    SvarSlett
  8. Hei.

    Dette så veldig godt ut. Wok på nyåret passer jo også veldig fint.

    Nå skal jeg lage et innlegg om gaven du har sponset til bloggtreffet vårt neste helg. Håper det er greit at jeg lånte bilde fra bloggen din.

    Klem Mona C

    SvarSlett
  9. Siv-Marit R Kaldhol, Epost: sivkaldhol@hotmail.no04.01.2012, 20:23

    Eg les bloggen din med stor interesse! Eg likar din stil, samansetning og fargeval veldig godt! Særleg godt likar eg kjøkenhyllene dine, slik du har dei no!

    Apropos kalkun: Kan du skrive litt meir om korleis du kokar sjyen av innmaten? Eg bruker å kaste den rett i søpla - men veit at det blir god kraft dersom ein kokar den...

    SvarSlett
  10. Oh vad glad jag blir av dina ord, lägger till dej med inne hos mej <3

    SvarSlett
  11. Siv marit: jeg bare puttet alt i en kjele sammen med vann, løk og gulerøtter. Jeg skummet av underveis. Dette Putret på komfyren I et par timer. Tilslutt silte jeg kraften og blandet den med stekekraften....

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...