beatehemsborg

søndag 11. desember 2016

tidlig ute...


(sugerør fra festfabrikken.no)

Vi tok lusse-kattene noen dager på forskudd i år...



Rykende fersk gjærbakst og iskald melk... 
kan du tenke deg noe bedre?


Jeg lagde en liten deig som ga 12 stoore lussekatter.

2,5 dl lunket melk
2 egg
ca. 500 gram hvetemel (jeg brukte tipo 0)
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1/4 - 1/2 pose tørrgjær (lite gjær - lengre heving)
ca. 70 gram romtemperert margarin i terninger som 
blandes inn helt på slutten av eltingen.

Heves til dobbelt størrelse.

Bakes ut og etterheves min. 1/2 time.

Stekes på 200 grader i ca 14 minutter.



1 kommentar:

  1. This was so informative, thank you for sharing!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...