beatehemsborg

tirsdag 12. april 2011

om få dager...


... venter en etterlengtet påskeferie!

Påsken hos oss er lite preget av pynting,
men ett og annet påske-egg dukker nok opp.
Jeg synes det er koselig å pynte ordentlige egg
som serveres til påskefrokosten.
Også liker vi selvfølgelig de eggene som
 påskeharen gjemmer i stuen vår.

Kasper var herlig på butikken i dag. "Hva er det?" spør han og peker
på en haug med godte-påskeegg.
"Det er påskeegg vel" svarer jeg og undrer meg over hvorfor han spør om det...
"Hmm, kommer påskeharen hit og henter de da eller?" spør Kasper.
"Jepp, det gjør han nok..." svarer jeg, og må snu meg rundt for å smile litt.

Er påskeharen en tradisjon hos deg?

 

Photobucket

18 kommentarer:

 1. Jepp, påskeharen kommer hit også. Eller til hytta på Gautefall da. Hermine spurte meg med alvorlig ansikt her om dagen: "svar helt ærlig mamma, er det egentlig noen påskehare eller er det deg?" Da måtte jeg bare være ærlig da... Vi ble enige om å ikke si noe til lillebrødrene. ;)
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 2. snartenk du : ))))

  nei, dette har ikke vært en tradisjon men i DK er det en selvfølge.. der er det rebusløp i hagen : ))

  stilig egg du har pyntet : ))

  SvarSlett
 3. Nää ingen tradition ho oss.. vi har enligt västvärmländsk tradition utklädda barn och föralldel även vuxna påskkärringar som åker/går hem till barnen och slänger påskbreven innan för dörren hos barnen.. det är en urgammal sed och jag som är född i slutet av 50 talet hade väldigt kul som liten med detta.. mina barn har oxå haft detta födda på 70talet.. men mina barnbarn är det mycket mindre för.. denna seden dör nog ut tyvärr men på mitt jobb inom förkolan så har vi oxå detta med utklädda barn och vuxna som slänger och får godis i brev som är målade innuti med påskmotiv:) lång utläggning detta .:) ha de gött..kram..Pia

  SvarSlett
 4. Blir fantastisk godt med påskeferie nå, ja. :) GLEDER meg! Så fint det var med dine nye puslerier. Virkelig stilig med den tavlefolien, har ikke sett slikt før. :) Lekkert!

  SvarSlett
 5. Påskeharen er ventet å dukke opp her også, og enn så lenge har ikke den håpefulle 4 åringen reflektert over eggene i butikken;)
  Vi har heller ikke for vane å pynte så veldig til påske, men noen egg blir det nok:)

  Ha en fin kveld!
  KLEM

  SvarSlett
 6. Å så go han er!fra min datter var 2 år og intil i fjor har påskeharen vært og lagt egg et sted et stykke fra hytta.Da har hun fulgt en gul tråd med spor og funnet egget stappet med godis:)Da er gleden stor og hun gleder seg like mye til dette hvert år!Ha en fin kveld:)Klem fra Kathrin

  SvarSlett
 7. Så stilig egg! :-) Vi pynter ikke så mye vi heller, men litt blir det jo. Påskeharen har vi ikke en tradisjon med, men påskeegg? De kommer!

  Ha en fin kveld videre.
  Klem Jenny

  SvarSlett
 8. Hei.

  Dette egget var supersøtt da.

  Har ingen fast tradisjon om påskeharen, men eggene kommer likevel. Gjerne to, tre om gangen.

  Gleder meg til fri. Får en hel uke og det blir gøtt... Hihi.

  Ha en fin kveld.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 9. Påskeharen kommer innom her også. Han legger snøre i skoene til ungene som de må gå etter ut i skogen opp i trærne og ned igjen...hi hi. De finner jo eggene ved enden av snøret.Moro!!

  SvarSlett
 10. Påskehare hos oss... ja, klart det kommer påskehare. Og jeg som trodde at....han kom på ordentlig helt til nå!!! ;)
  Nydelig bilde av dekorativt egg forresten.
  Mange fine innlegg under her, som jeg ikke har nådd over før i dag...
  Flinke du :)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 11. Hahahah:) Så utrolig herlig:D Har jo ikke barn enda, men det blir helt klart påskeegg når de kommer;) Har sett i USA at de er rundt og jakter på mange små påskeegg ute. Det virket jo også litt artig! Kanskje på familiesamlinger:)

  Jeg gav et påskeegg til Hubby for 2 år siden, fikk ikke noe igjen året etter så da dabbet det litt av:P hehe

  Ønsker deg en herlig kveld!

  SvarSlett
 12. Hærlige Kasper...Erik e overbevist om at påskeharen finnes,sjøl om han e STOR og heile 8 år!!!!Og kanskje dæm trur enda meir på påskeharen no etter at vi va på "påskehare"-kino på fredag..??Her kjæm påskeharen på besøk,te både små og store.Men,så my pynting te påske....næsj,itj nå særli med det.Men,masse kos "i bøtter og spainn" :)

  Rita

  SvarSlett
 13. Haha, de er jamme meg ikke dumme disse små;))
  Så søtt egget på bildet var ♥
  Ha en finfin kveld!

  Klem Line

  SvarSlett
 14. Kjære Beate, tusen takk for knallkoselig kommentar. Du tar dei mest fantastiske bilder som gjer sjelefred rett og slett. :) Ha ein finfin kveld, klem klem

  SvarSlett
 15. Så kult bilde. Du som har laget egget også? Kjempekult....ble veldig inspirert av det altså.

  Vel..påskeharen kommer nok ikke til oss. Har aldri hatt noen tradisjon for det. Men vi koser oss med påskeegg og litt pynting alikevel da :)

  SvarSlett
 16. Jeg er toogtjue, og kommer alltid hjem på påskeferie, og, joda, hver første påskedag har påskeharen lagt igjen egg og gaver i en av min fars gamle fotballstrømper som jeg henger over dørhåndtaket..Store barn, små gleder ;)

  SvarSlett
 17. Så søtt egg :)Hihi….artig fra Kasper der.Nei, vi har ikke påskeharen som en tradisjon her. Men siden påsken er så sen i år, og det faktisk begynner så smått å bli grønt ute, så lurer jeg på om jeg skal la ungene løpe rundt i hagen på leting etter sine godte-egg;) Tror det hadde falt i smak..
  God klem fra Line

  SvarSlett
 18. Påskeharen har faktisk ikke vært noen tradisjon nei, men etter å ha bodd i USA et par år tror jeg nok det blir en tradisjon når jeg får mine egne barn. Syntes det er en koselig tradisjon.
  Flott egg du har laget forresten - veldig morsomt :)
  klem Nina

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...