I dag har jeg prøvd meg på hvitløksbrød/baguetter.
De ble så gode at jeg vil dele oppskrift :)
Du trenger:
2 dl lunket melk
3 dl lunket vann
5-6 terninger med marinert fetaost (moses med skje)
2 ss olje fra fetaostglasset
En klype salt
Litt sukker
1 pk tørrgjør
Tipo 0 (pizzamel) ev. vanlig hvetemel
50 gr margarin i terninger tilsettes mot slutten av eltingen
Bland i mel til passe konsistens på deigen.
(jeg kjenner på deigen underveis, og når jeg kan ta på den uten at
den sitter fast i fingrene mine er den ferdig)
Lag små groper i deigen og hell over litt olje
fra fetaostglasset. Dryss litt mel over og dekk til
med håndkle. Heves i ca 1 time.
Hvitløkssmør:
100 gr. smør/margarin
2 fedd hvitløk
Havsalt
Litt raspet parmesanost
ca 6 hakka basilikumblader
Del deigen i 4. Trykk ut/kjevle ut 4 rektangel og smør på 2 ss hvitløkssmør
på hver. Rull sammen til 4 pølser og vri litt på dem før de legges på brettet.
Etterheves i 45-60 minutter
Stekes på 200 grader i ca 25 minutter.
nice post and article
SvarSlettgood article, thanks for sharing
SvarSlettnice article, thanks for sharing
SvarSlett