beatehemsborg

onsdag 30. desember 2009

.:Wanted dead or alive!:.

I går hadde jeg store planer om å lage et innlegg om min fine jule-pynt frie stue... Siden juletreet mitt nesten ikke hadde en stikke igjen, hadde jeg bestemt meg for at det skulle ut. Juletreet kom seg ut, men dagen som skulle brukes til å stulle og stelle i stua ble brukt til noe HELT annet!!


Det hele startet i går morges da mannen kommer og sier: "Eh, det er nok ikke bare vi som bor her i huset. Jeg så en mus nede i boden (les: vårt gå-inn-i-skap). Jeg drar og kjøper feller". Jeg hadde mest lyst til å låse meg inne på soverommet (Ja, jeg er sikker på at musa ikke hadde kommet inn hvis døra var låst...) Men etter hvert dristet jeg og ungene oss ned. Mannen kom med 6 stk musefeller (av det humane slaget?!) Fellene ble satt inn i boden og mannen reiste på jobb...
Mine barndomshelter Bernhard og Bianca ble plutselig ikke så søte lenger... Stadig måtte jeg bråke meg ut i boden for å se om musa var gått i fella. Men nei da... Ingen mus i fella. Skrekk og gru! Den er der inne et sted, men hvor. Det var kun en løsning, og den ga meg grøsninger på ryggen... Rommet måtte tømmes! Hver eneste kurv, veske og sko måtte endevendes...


Da mannen kom hjem fra jobb var det bare å sette i gang. Ikledd gummistøvler og full av skrekk begynte jeg å tømme kurver med klær, duker og håndklær. Ikke en mus å se! Vi begynte etterhvert å bli kanske tøffe, vi var sikre på at musa hadde forsvunnet ut der den hadde kommet inn... Vi hadde også koblet til musejagere i alle tre etasjene (musejager er en dings som sender ut en høyfrekvent lyd som vi ikke hører men som små gnagere ikke orker å høre på) Nei, musa var nok over alle hauger nå. Vi nærmet oss slutten på tømming og endevending og mannen min løftet på et håndkle og der satt den gitt. Dere skulle sett oss... Inne i boden med kurver, støvsuger, sko og klær... På mindre enn ett sekund sto i utenfor døra - lettere hysteriske begge to! Nå måtte vi legge en plan! Hvis vi åpnet døren kom den garantert til å komme løpende mot oss og ville garantert forsvinne et annet sted i huset.(for musa satt nok ikke overskremt under et håndkle og bare ønsket at vi kunne forsvinne...) Kunne vi kanskje lage en slags sperre slik at det kun var åpen bane rett ut utgangsdøra! Vi satte i gang, men skjønte fort at dette ikke kom til å gå bra. Eneste mulighet var nok å bære hele trådkurven med håndklær ut! For det hadde vi veldig lyst til begge to...Not. Etter litt diskusjon frem og tilbake endte det med at jeg ringte naboen. Har sjeldent sett naboen glise så bredt som da han skjønte at Petter ikke var særlig tøff i en slik situasjon. Nabo´n bar ut kurven og begynte å tømme den ute i snøen. Musa kom hoppende ut og pilte avgårde. TAKK GUD!!!! Vi har musefritt hus!!!!


p.s Notis til tannfeen: Endelig har tanna til Kasper falt ut. Sjokket var stort da Kasper kom inn etter å ha gått julebukk og tanna var borte - uten at Kasper merket det. Takk tannfeen, for at du godtok en tegning og en forklaring fra Kasper. Takk for at Kaspers første tann ble gjort om til 40 kroner. (Når det gjelder penger er 6 åringen kjapp i hoderegning... "Nå kan jeg kjøpe 4 pakker fotballkort på internett" sier kjekken!)


(En skjønn tannlaus fregne-nisse-gutt!)

Ønsker alle en fin, musefri dag. Pass på å holde dører lukket, eller så flytter det en tass inn før du aner det. I følge mannen i musefelle-butikken er det ekstremt masse mus i år....
Photobucket

21 kommentarer:

 1. Hei hei!
  Så moro å lese om musejakta...hihihi.. Godt dere ble kvitt`n! Er det noe jeg ikke liker er det rotter og mus... Ekle dyr! Jeg har gjort det klart for eldstemann at det ikke er vits i å ønske seg disse dyrene som kjeledyr. Heller ikke andre gnagere...Æsj.
  Ønsker deg et godt nytt år! Ps. Syns du er kjempe flink som har klart å gå ned så mye..så det på siden din her et sted. Skal jeg også nå. (Typisk i januar..jeg vet...men må jo bare komme i gang..nytt år nye muligheter)

  Ha en fin dag!
  Klem klem

  SvarSlett
 2. Ha ha ha... unskyld at jeg ler, men synes jeg ser dere.... Den lille musa som er 500 ganger mindre enn dere som sikkert men som er som et stort monster for dere.... Egentlig har jeg ikke noe å le av, for jeg er like dan selv.... så her kan jeg liksom sitte å være kjepphøy helt til det dukker en mus opp her.... og vi bor i et gammelt hus som slettes ikke er musesikkert! Ha en god musefri dag!

  Klem Kari

  SvarSlett
 3. hahaha... nå tok jeg meg selv i å sitte her å si "Å nei" og grøsse litt... STAKKARS dere... det er helt garantert en av mine største "frykter" ... bra den er borte og håper den ikke kommer tilbake :-)

  Ha en flott dag:-)

  Klem

  SvarSlett
 4. Huff og huff! Vet akkurat hva du snakker om! Hadde nemlig en lignende historie her hjemme for ca en mnd siden! Men vår mus hadde kommet seg inn soveromsvinduet om natta!!! Trodde først at den var i veggen, men neida, den tok runde på runde rundt senga! Så da ble det musejakt midt i natten! Denne ville heller ikke gå i noen felle! Det endte med at mamma klarte å fange den i et håndkle dagen etterpå, haha! Jeg gikk bare rundt og grøsset hele dagen før den havnet ut hvor den hører hjemme! Det ble full rundtvask av soverommet, dyner, sengetøy og hele pakka, fytti! Men har vel aldri vært så rent der som etter det lille musebesøket!

  Ønsker deg et godt nytt musefritt år!
  Klem, Lene

  SvarSlett
 5. Hej Beate! Så skönt att den är borta. Usch och fy säger jag också! :-) Hoppas att du har haft en fin jul och får ett riktigt gott nytt år! Ska ni vara hemma? Vi får min syster med familj på besök idag. Kram Alexandra

  SvarSlett
 6. He he..Litt av en musejakt ja..Ikke videre søte de der nei.
  Jeg har heldigvis 2 katter som tar seg av de problemene..
  Men ja det er vist skikkelig mye mus i år. Pappa knertet 10 stk på hytta i sommer i løpet av kort tid.

  Ha en fin nyttårsfeiring!

  Klem

  Kjekt med så kjekke naboer da. Traff dem på kino på mandag.

  SvarSlett
 7. Hehehe! For et herlig innlegg! Hadde reagert på samme måte selv, så jeg føler redselen din! :p
  Bra dere fikk den ut, iallfall!

  Jammen bra tannfeen godtok tegning og forklaring fra den søte tannløse!

  Godt nyttår, Beate!
  Klem fra
  Laila Johanne


  PS: Måtte bare si at når jeg skulle legge inn kommentaren nå, kom passordet "harmuse"! Hihi!

  SvarSlett
 8. Jammen ikke greit å få romjulsbesøk, men tenker opplevelsen føltes minst like ille for den lille musa;) Her i huset tror jeg nesten mannen er hakket verre enn meg, men har heldigvis ikke fått testet det enda. Satser på at husets store mann ( les: katten Puma) holder musene borte! Ser dere for meg;)

  SvarSlett
 9. Ikkje kjekt med slikt besøk, men ein får ei artig historie ut av det da. Håper dokke slepp fleire "selebre" besøk :o)
  Helsing Tonje

  SvarSlett
 10. Ja, noen ganger får man besøk av uvedkommende gjester. Du skriver så bra. Syns jeg så dere der dere stod og sloss om hvem som ikke skulle bære ut kurven. Så bra dere fant han eller hun -regner med at dere ikk ville sjekke om det var en Bernhard eller Bianca?
  Romjulshilsen :0)

  SvarSlett
 11. Hehe, jeg kunne ikke annet enn å le litt for meg selv da jeg leste denne musehistoria! Godt at dere fant den og fikk den ut til slutt. :)

  Klem

  SvarSlett
 12. Hater dem jeg mener HATER!! Vi hadde rotter i kjelleren da vi bygde...holdt på å klikke for meg...klorvasket halve huset..
  godt det fikk vekk krypet....
  god nyttårsfeiring og takk for i år!!
  klem fra Anette

  SvarSlett
 13. For en dag!! Dere må nok skaffe dere en katt :) Hi, hi..
  Så søt liten Kasper uten tannen, gøy for de når tennene endelig detter ut.. Husker at min Casper våknet en morgen uten den løse tannen..han må ha svelget den for vi fant den ikke noe sted :)
  Godt nytt år!!
  Klem

  SvarSlett
 14. Tjihi^^,) Ikke pent å le, men dere må jo bare ha vært litt av ett syn!
  Elefanter er jo også redd for mus, så det hjelper ikke å være stor å tøff her nei;)
  Jeg er av den typen som hadde synes så synd på musa at den hadde både fått vått og tørt samt husly frem til våren^^,)

  Søte tannløse Kasper da. Ja, det er godt at tannfeen er snill sånn. Vi gjorde nemlig akkurat det samme når minsten svelget sin første tann, men tannfeen kom allikevel.

  Ha en flott nyttårsfeiring i morgen så ønsker jeg deg og dine ett riktig godt nytt år. Takk for alle koselige hilsener og flotte blogginnlegg fra deg i 2009. Gleder meg til å følge deg videre i 2010!
  Nyttårsklem fra Anita:O)

  SvarSlett
 15. Du får skaffa en stor katt.:-)

  Kram till dig gumman.
  Stina

  SvarSlett
 16. Hei :)
  Edin ønsker godt nytt år til Kasper!
  Hilsen Edin og mamman

  SvarSlett
 17. Hei Beate :D

  så morsomt å "treffe" kjentfolk her da. Har oppdaget de siste dagene at det er mange som blogger som jeg ikke visste noe om. Veldig morsomt.
  Må få si det til deg at jeg ELSKER bloggen din. Du har akkurat en sånn stil som jeg liker, men som ikke jeg akkurat har fått til selv da :(
  Kanskje jeg kan plukke opp noen tips etterhvert.
  Veldig flott i allefall.
  Ha et riktig godt nytt år, og hils familien.

  Klem Siri

  SvarSlett
 18. Æsj og fy, godt dere blekvitt den! Og takk og lov at det ikke har skjedd her*bankibordet*

  Hihi, måtte smile av gutten din som mistet tanna uten å merke det =)
  Var på julelunsj med nevøen forrige dagen, plutselig satt han der med det smilet og 2(!) tenner mindre i munnen!! Smilte fordi han visste hva som ventet etter at tannfeen kom på besøk =)
  Ha en knall nyttårsaften!!

  SvarSlett
 19. Hehe,må le litt ;) Godt Nyttår:)

  SvarSlett
 20. Hej Beate!
  Hi, hi så ni har haft musbesök!! Skönt att den är borta nu!! Vi är vana att hitta möss på hösten i vårt gamla hus. Det gäller att fånga dom direkt innan de får en massa ungar!!
  Gott Nytt År till dig!
  Vi ses nästa år!
  Kram Susanne

  SvarSlett
 21. Hahaha, flott muse-jakt-historie, nå lo jeg godt gitt... Er rart hvordan man ser for seg hvordan det foregikk:o)

  Men jammen bra dere fikk den ut, er ikke særlig hyggelige og ha i hus, selv om jeg faktisk syns de er litt søte og:o)

  Klem Line

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...