beatehemsborg

søndag 10. januar 2016

søndag | frokost-lunsj



Nystekte rundstykker til frokost... og lunsj!
..



Skikkelig søndags-luksus...



Lunsjen ble hakket mer fancy med litt 
ekstra godt pålegg og tilbehør:

Eltefrie, langtidshevet rundstykker

Pesto
Rå løk
Helgeroa Salami
Brie
Tomat
Purre 
Fersk oregano
Pepper

Skikkelig digg!



Her er oppskriften på rundstykkene:

3 dl kaldt vann
 1 ss honning
En klype salt
1/2 ts tørrgjær
(blandes sammen)

250 gram hvetemel (jeg bruker ekstra finmalt = tipo O)
50 gram havregryn
90 gram fibra fullkornshvetemel

Blandes sammen (til en ganske klissete deig)
Bakebollen dekkes til med plastfolie og 
heves på kjøkkenbenken over natten (min. 8 timer)

Sett ovnen på 300 grader og sett inn en pizza-stein.
ev. vanlig stekebrett

Hell litt mel på benken og skrap ut deigen.
Form deigen til en pølse, pensle med vann og 
strø solsikkekjerner over.

Legg et kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 30 min.

Etter 30 min settes ovnen ned til 250 grader.
Ta ut det varme brettet og del "pølsa" i passende biter
(ca 8 små eller 6 store)

Siden plata/brettet er varmt starter stekeprosessen 
med en gang rundstykkene blir lagt på.

Stekes i 13-15 min



3 kommentarer:

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...