beatehemsborg

fredag 11. november 2011

helgetips...


Jeyyyyyyyyyyyyy det er fredag!

I dag vil jeg dele et lite pizzatips med dere.
Forrige helg fikk jeg lyst til å finne på noe annet
enn den tradisjonelle pizza med kjøttdeig-varianten...

Siden vi elsker thaimat tenkte jeg å lage en thai-inspirert pizza.
Jeg brainstormet litt på kjøkkenet og tenkte: hva skal til for å lage pizza thaistyle??
JO, det er kylling, chili, hvitløk, koriander og lime det!

Det var første gang jeg laget pizza med kyllingbiter...
men absolutt ikke den siste!

Jeg delte kyllingfilet opp i terninger og la de i en marinade av
soyaolje, limesaft, hvitløk, chili og koriander.
(dette sto i kjøleskapet i et par timer)
Åh, jeg får vann i munn bare jeg tenker på lukten av marinaden!!




Lag vanlig pizzabunn (jeg laget bunnen litt tykk)
Jeg bruker å lage bunnen av:
ca 2,5 dl vann
en slump olje
1 egg
litt salt
litt sukker
en pk tørrgjær
(heves til dobbel størrelse)

Mens deigen hevet stekte jeg kyllingbitene.

Jeg kjevlet ut bunnen og smørte på vanlig pizzasaus (på glass fra toro?)
Jeg krydret litt ekstra oppå sausen med
hvitløkspulver, chili og koriander.

Så tilsatte jeg masse raspet ost. Oppå osten la jeg
paprika, cherrytomater, vårløk og kyllingbiter.
Jeg toppet det hele med et nytt dryss av koriander og cashew-nøtter.


Stekes på 225 grader i ca 25 minutter.



Wow, sier jeg bare! Dette er definitivt den aller beste pizzaen ever!



Hva er din favorittpizza????


Photobucket

9 kommentarer:

  1. Mmmm, det hørtes godt ut :) >Takk for oppskriften.
    Kerstin

    SvarSlett
  2. Denne hørtes virkelig god ut!
    Og med de fine bildene, var det ikke til å unngå å få vann i munnen hi, hi.
    Kanskje du synes jeg er helt sprø nå, men min favoritt er Grandiosa original, med ekstra ost og piffi!!! Ja, det er helt sant. Klarer meg ikke uten ;)
    GOD HELG, Beate.
    Klem May Helen

    SvarSlett
  3. Hei ..veldig fin blogg du har ! Vi spiser mye kylling pizza og bruker speltbunn og steker kyllingfile biter i olje,masse karry og løk,hel så på ein boks lettrømme la det koke litt så oppå bunnen med det og strø på rødløk,mini tomater,svarte oliven topp det med blandet revet ost :) veldig godt med krispi salat med feta ost i :) våre barn elsker denne pizzaen :) klem fra fast leser :)

    SvarSlett
  4. Hallo Beate! Dette hørtes veldig godt ut og må prøves en gang. Ha en god helg! hilsen Hanne

    SvarSlett
  5. Mmmmm, den høres kjempegod ut!! må testes ut :)

    Ønsker deg en fin fredag

    SvarSlett
  6. Nam.. Det er såå deilig med ulike pizza smaker.
    Det er faktisk sjeldent vi har kjøttdeilg på pizzaen.. Kylling er helt klart favoritten.. Med pesto, hvitløk, oregano, basilikum, ruccola, mozarella, rød løk, kylling strimler og chorizo!!!
    Den er sååå goood! Nam.. om du er litt på pizzaprøving anbefaler jeg denne varianten... YUM!
    kanskje det er det vi må ha til middag idag. men skal helt klart prøve Thai vri, kun prøvd meg på indisk med garammasala etc!!! suuulten nå ja! KLEM

    SvarSlett
  7. Jeg bruker oftere kylling på pizza enn kjøttdeig - kjempegodt. Frisk koriander og cashewnøtter på smaker himmelsk :)

    God helg :)

    Beate

    SvarSlett
  8. Nam:) det hørtes godt ut!
    Uff, eg har vel egentlig ikkje ein favoritt pizza, men er veldig glad i deg.
    Denne skal eg heilt klart prøve:)

    SvarSlett
  9. Jeg tar 1/2 pizzaen med kyllingbiter og blander med tacopulver, og har på mais og ananas. Den andre delen blir med kjøttdeig. Så får alle det som de vil :-)
    Din høres nydelig ut!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...