beatehemsborg

søndag 1. november 2009

SLOW FOOD


Dere som har vært her inne tidligere har vel kanskje fått med dere at jeg har et lavkarbo-kosthold. Selv om denne livsstilen passer meg veldig bra er det jo noen ting jeg savner da... Som f.eks fast food som pølse, pizza og burger. Selv om fett er en stor del av lavkarbo-kosthold passer ikke gatekjøkkenmat inn i mitt kosthold. For i lavkarbo er sukker FY og FY! Det er utrolig hvor mye sukker det finnes i alt ferdigkjøpt. Sukker i dressingen, ketchupen, brødet... ja til og med i ferdig grønnsaksblandinger er det tilsatt sukker.
Derfor kaller jeg denne nydelige kreasjonen av en pølse i brød for slow food. Den er laget med kjærlighet, lite karbo, ingenting sukker og med litt tid... Jeg har laget eget lav-karbo brød som jeg erstatter pølsebrødet med og pølsen inneholder veldig lite karbo. Her har jeg snurret en skive bacon rundt pølsen for å få ekstra god smak... Tilbehøret er salsa fra First Price (uten sukker - lite karbo), løk, litt ost (uten karbo) og creme fraishe. Toppingen er fersk oregano selvfølgelig... har jo inngått en avtale med meg selv om å piffe opp en hver rett med denne urten!

Man kan jo lage masse godt tilbehør til denne snadder-pølsa. F.eks hjemmelaget rekesalat...

!!!!!! for den spesielt interesserte: hele sullamitten inneholder 2,66 gr karbohydrater! Til sammenligning inneholder vanlig pølse i brød (uten tilbehør) ca 22 gr karbohydrater!!!!!!
- kilde: karbohydratvurdering - en lommeguide
Photobucket

8 kommentarer:

 1. Så flink du er som klarer å følge en slik "diett"! Og jeg ser jo på statusen din her at det virker!!! Jeg har også noen kilo jeg skulle tatt tak i...har veddet med svigermor om at vi begge skal gå ned 10 kilo før mai neste år, så da får vi se da!? Bør vel sette igang snart,hjelp...;)
  Hos oss har det vært fullt kjør med forberedelse av jul i nettbutikken den siste uken, og nå er det endelig klart!
  Ha en finfin søndag!
  Klem, Lene

  SvarSlett
 2. Hej Beate! Wow, det ser ju smaskigt ut!! Det gör ju faktiskt inte alltid nyttiga saker! :-) Jag gillar godis och socker men försöker att dra ned på det (mest för att det inte funkar att käka godis varje dag och samtidigt säga till wilma att man bara ska äta på lördagar!). Ha en fin dag! kram alexandra

  SvarSlett
 3. Oi- det så jo kjempegodt ut- jeg begynner imorgen igjen på lavkarbo.. eller ketolyse da men poteito /potato ;-)

  Denne skal prøves :-)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Skjønner ikke hvordan du får det til jeg!!! Bøyer meg i støvet og kjenner at jeg blir inspirert:) Det er da en start?? Blir nok ikke lav-karbo men mer et høy-bevisst forhold til hva jeg putter i meg fremover!!? Må da være ganske effektivt det også? ;) Stå på!!!

  Klem Lycheli

  SvarSlett
 5. Hei Beate:)

  Takk for koslig hilsen på bloggen min, godt det ikke bare en meg som har julestemning;)

  Greit med lav-karbo.. jeg tåler ikke selv melk eller mel.. så kan vel si at man må tenkte en del på hva man puttet i munnen.. men det finnes så mange gode alternativer, heldigvis:O)

  Fint blogg dette:)

  K-J

  SvarSlett
 6. Dette ser både sunt og godt ut...mmmmm
  Ble sulten her jeg sitter!

  Ønsker deg en frisk og sunn ny uke:))

  SvarSlett
 7. Så glad jeg er for at jeg oppdaget bloggen din! Her var det koselig å være på besøk. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Mmmm, så godt ut det der - fristende bilder...:o)

  Ønsker deg en herlig kommende uke!

  Klemmers

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Hvis du ikke har blogg selv kan du huke av for anonym i boksen under her...