Jeg elsker ferske rundstykker
Jeg elsker sorte oliven
Jeg elsker fetaost
Jeg ELSKER kombinasjonen av alt dette!
Disse godsakene ble dagens kveldsmat.
Rundstykkene lager jeg på Beateslump...
Men hvis du har lyst til å prøve deg er dette ca-oppskriften:
Smelt 50 gr. margarin og varm opp 5 dl melk og 1 dl vann.
Bland dette med ca 10 biter fetaost + litt av oljen.
Tilsett 1 ts. sukker og litt salt.
Bland inn litt mel slik at røra ble glatt og tilsett 1/2 pk tørrgjær og oliven (delt i 3) Fortsett å blande inn mel til deigen blir passe fast. (jeg bruker å si meg ferdig med deigen når jeg kan ta på den uten at den sitter fast på fingeren) Når deigen settes til heving heller jeg over litt olje (som jeg har blandet med litt godt krydder), under hevingen trekker oljen inn i deigen, og den blir super å jobbe med samtidig som rundstykkene blir luftige. Når deigen er ferdig hevet lager jeg boller som settes til etterheving. Før steking kutter jeg et lite kryss på toppen, pensler med krydderoljen og strør havsalt over.
P.S
For å unngå sprekker i rundstykkene er det viktig med lang heving og etterheving!!
Jeg fikk 15 store rundstykker ut av denne deigen.
Stekes på midterste rille på 220 grader i ca. 16 minutter.
Oij, nå ble jeg sulten! Denne skal jeg prøve ved neste anledning.
SvarSlettTakk for at du deler :)
Disse skal prøvest ein dag !
SvarSlettSo how did he do it? How did the rolex submariner replica real-life card counters beat the system? And how much in the film is truth and how much is dramatic license louis vuitton outlet? Luketic and Jeff Ma, the MIT grad on whom the Ben Campbell character is based, give us the rundown louis vuitton outlet in this article.
SvarSlett