Sommer og ferie forbinder jeg med is - masse is!!!
Vanlig is er desverre ikke veldig lavkarbo-vennlig.
Jeg har derfor sett litt mørkt på sommerens is-kos.
Men nå har jeg snublet over en oppskrift på hjemmelaget is på
lavkarbo.no *jubler*
Det var faktisk mange forskjellige varianter,
og jeg har tatt litt her og litt der og har laget min
egen variant!
Vaniljeis med nøtter, nam-nam!
Basisoppskriften jeg brukte ser slik ut:
4 eggeplommer piskes sammen med pittelitt flytende natreen.
4 dl fløte piskes
rør dette sammen og tilsett et par dråper vanilje-essens
(gjerne ekte vaniljestang!)
Jeg helte massen over i en brødform og blandet i hakkede nøtter (Spesial, fra den lille nøttefabrikken)
Hele formen settes så i fryseren.
Jeg hadde bestemt meg for å være flink til å røre i isen mens den stivnet i fryseren
(for å unngå is-krystaller i isen),
men det glemte jeg rett og slett.
Den ble helt fin uten røring!
Isen er helt klart best når den har fått myknet litt!
Denne isen kan selvsagt lages på vanlig vis også, bare tilsett litt sukker i steden for natreen.