tirsdag 28. april 2009
mandag 27. april 2009
.:Boller, nam nam:.
.:Snickerskake, nam nam:.
Hurra for Petter 26. april!!!! I går lagde jeg snickerskake som Petter skulle ha med på jobben i dag. Det er en kjempegod men veldig mektig konfekt-kake.
her er oppskriften:
bunn:
6 eggehvitter
5 dl sukker
--> stivpiskes
2 ts bakepulver
2 ts vanlijesukker
350 gr. peanøtter (hakkes)
1 pk Ritz kjeks (knuses)
--> blandes med egg og sukker
glasur:
6 eggeplommer
100 gr melis
--> varmes til det tykner
2 plater lys kokesjokolade
100 gr smør
Stekes i langpanne 180 grader i 20 minutter. Ta på glasuren mens kaka er varm.
Jeg bruker å stikke ut sirkler med pepperkakeformer for å lage passe posjoner. Det ser penere ut på fatet også....
lørdag 25. april 2009
.:En fantastisk utsikt:.
I går var jeg ute på Langesund Bad sammen med svigermor. For et utrolig idyllisk sted. Her har de, i tillegg til utleie-rom, bygd hytter som leies ut. Noen utrolig søte dukkehus med hvitmalte vegger og gulv. Svigermor får gjester som skal overnatte i "Beethoven", en av disse små hyttene. Det må være en opplevelse.
(Bildene er tatt med mobil-kamera, ikke helt topp kvalitet...)
fredag 24. april 2009
.:Vår lille gutt er snart skolegutt!:.
På onsdag var vi på foreldremøte på skolen til Kasper. Først da gikk det ordentlig opp for meg at han faktisk skal begynne på skolen. Vi fikk vite hvilken klasse han skal begynne i og hvem han skal gå sammen med. Vi er heldige som har to jenter rett over gata som han skal gå sammen med + en av kompisene hans fra barnehagen.
A er bra, men B er best, C er de som bråker mest...
tirsdag 21. april 2009
lørdag 18. april 2009
fredag 17. april 2009
.:Se hva jeg fant...:.
.:Herlige ting:.
Fant denne siden med gratis bakgrunner og div. gadgets til bloggen. Litt sånn shabby Chic... Masse kult. Se her
torsdag 16. april 2009
.:Prøvd meg på DIGI-SCRAPPING:.
onsdag 15. april 2009
.:Scrappet litt i kveld:.
.:Tror jeg har kommet til himmelen...:.
Er blitt forelsket i Green Gate jeg...Jeg som eeeelsker prikker fikk jo helt shoppeabstinenser når jeg snublet over denne siden. Dåååån. Dette er et lite utvalg av hva jeg kunne tenke meg...Herregud altså. Det er jo bare så mye lekkert. Må sjekke ut om det er noen forhandlere i nærheten tror jeg.
<
tirsdag 14. april 2009
.:WOK, nam nam:.
I dag har vi hatt wok med svinekjøtt. En av mine favoritter. Komponert av meg selv...
400 gr.svinekjøtt (krydre med det du liker)
Det man liker av grønnsaker. (...paprika, agurk, gulrot, løk, sopp, vannkastanjer, bambusskudd, stangselleri...)
Wokes i flere omganger, ellers blir det bare kokt.
Saus à la Beate: (lager denne i egen kjele. Kokes i et par minutter)
litt olje
hvitløk surres i oljen
Kyllingbuljong blandes ut i 1/2 l. vann
en god dasj Thai heritage wok-saus (fås i Asia-butikker)
Et par skjeer sweet chilli-saus
Litt soyasaus
1/2 ss brunt sukker
Bland sausen med kjøtt og grønnsaker, la putre litt...
serveres med ris eller nudler
Nam, nam
mandag 13. april 2009
.:Gutta-boys runda Indiana Jones:.
.:Virker min signatur tro?:.
Fant noe morsomt på en side. Masse bakgrunner og morsomme gadgets.sjekk her
Prøver meg med en signatur etter innlegget mitt...
Prøver meg med en signatur etter innlegget mitt...
søndag 12. april 2009
.:Cars:.
lørdag 11. april 2009
fredag 10. april 2009
torsdag 9. april 2009
.:Bord, dekk deg:.
.:Paella, nam nam:.
I går lagde jeg paella til middagsgjestene våre. Superdeilig spansk mat.
Her er oppskriften på Paella med svinekjøtt og grillet paprika
Marinade:
6 ss olivenolje
3 ss sherryeddik
1/4 ts kayennepepper
1 ts paprika pulver
--> ca 400 gr. svinefilet i biter legges i marinade i ca 2 timer.
1/2 ts safrantråder legges i bløt i litt kokende vann
175 gr. chorizopølse, uten skinn i ca 1 cm tykke skiver.
1 stor løk
2 hvitløks fedd
250 gr. skrelte tomater i båter
ca 400 gr. Paellaris/risottoris
1 ss hakket timian
1 dl tørr hvitvin
12 dl kokende hønsebuljong (jeg bruker kylling buljong)
salt
pepper
2 store røde paprika (grilles i ovn til skinnet er sort. Dra av skinnet og del opp i biter)
1 sitron i båter, til servering
Stek kjøttet og tilsett pølse og løk. Stek til løken er blitt myk. Tilsett hvitløk og safran. La det koke under omrøring i ca 1 min. tilsett tomatene la det koke under omrøring i ca 2 min. Tilsett ris og timian og fres i ca 1 min. rør godt.
Tilsett vinen og mesteparten av buljongen. La koke i 10 min. Ikke rør under koking, men rist litt på panna/kjelen. Kok i ca 30 min.
Tilsett grillet paprika og resten av buljongen.
Når all veske er absorbert legger du på lokk og trekker pannen til side. La vile i ca 5 min.
godt med hvitvin til...
onsdag 8. april 2009
.:Tøff type i tøff t-skjorte:.
.:Tåka har lettet:.
tirsdag 7. april 2009
.:Gårdsplassen vår har blitt ny:.
I går overrasket jeg Petter skikkelig... Jeg bestilte et lastebil-lass med grus og dro det utover gårdsplassen. Det var en veldig blid mann som kom hjem fra jobb gitt. Gøy å kunne overraske mannen litt.
lørdag 4. april 2009
.:Påskeferie:.
Nå har påskeferien startet. Kasper skal ha fri fra barnehagen i over en uke. Vi skal ut på hytta på Kjønnøya en tur i løpet av uka for å se hva som må gjøres der før sommeren. Så er det vel på tide å shine opp litt ute tenker jeg. Få bort vinteren og gjøre plass til den deilige våren. Håper det blir deilig påskevær så vi kan dra på tur også.
.:Hjem, skjønne hjem:.
Vi har bodd i huset vårt i snart 6 år nå. I løpet av de årene har vi pusset opp nesten hele huset. Petter er en racer både når det gjelder snekring og maling... Jeg må vel innrømme at jeg kommer mest med ideer om hvordan vi kan ha det. Innredning er kjempegøy. For tiden er jeg i det grønne hjørnet... Grønt er skjønt.
fredag 3. april 2009
.:Påskesnop til barnehagen:.
torsdag 2. april 2009
.:Petter venter på å åpne golfsesongen:.
Skjønne mannen min er så klar for vårens første runde. Men banene må jo åpne først da. Vi får mimre litt da... følg med her.
Oppfordrer til å gi grasrot andelen til bamble golfklubb!
.:Kjønnøya - nå nærmer det seg veeeldig:.
Abonner på:
Innlegg (Atom)