beatehemsborg

søndag 28. juni 2015

camp...





Vi er klare for camp i kjeller`n...




I dag har startskuddet for oppussing av soverom/gang/trapp gått.




Kjellerstuen har blitt midlertidig soverom. 
Ikke det verste stedet å sove om sommeren egentlig.
Deilig og svalt...



Tolixene har blitt nattbord. 
Hodegavlen er blitt med ned, men det gamle jute-trekket er kastet.
Akkurat nå er det en linduk som kamuflerer det brune liksom-skinnet.
Funker bra det!

søndag 21. juni 2015

hotel-feeling



Med den nye stolen fra hübsch fikk vi smaken på det gode 
(sitte-) livet...




Jeg digger tolixene, men de er jo ikke de beste
sånn comfort-messig.



Da en bekjent la ut spisestuen sin for salg
bestemte vi oss for å hoppe i det!

4 super-comfy stoler og et hjemmelaget rundt bord 
med stålunderstell flyttet inn hos oss i går kveld.

Vi kommer til å bytte ut bordplaten. Da vi lager den 
litt større (ca 1,60 i diameter) slik at det blir plass til mange rundt 
bordet. Nå får vi disse 4 stolene + 4 tolixer rundt bordet, 
men da blir det en smule trangt.




Vi fikk nesten litt hotellfølelse når vi satt her og spiste
frokost i dag. Jeg har for første gang prøvd meg på
eltefrie rundstykker. Deigen satte jeg sent i går og 
den ble bakt ut i dag tidlig. Easy peasy og veldig godt.


Oppskriften ble til litt på slump med utgangspunkt i 
en av oppskriftene på Trines matblogg.


3 dl rom-temperert vann
1/2 ts tørrgjør
100 gr sammalt hvete (grommalt)
50 gr havregryn
250 gr hvetemel (tipo 0)
litt salt
1 ss honning

Dette blandes sammen til en litt klissete deig.
Heves natten over. Helles over på bakebord 
med mye mel. Lag en lang pølse og pensle med
vann og strø over sesamfrø.

Etterheves på bakebordet i 30 min.

Deles opp i 8 biter og legges på stekeplate.
(jeg brukte pizzastein som var oppvarmet på 275 grader 
mens deigen hevet)

Varmen settes ned til 250 grader og rundstykkene stekes 
i 13 minutter midt i ovnen.




tirsdag 16. juni 2015

one pot wonder......




... verdens enkleste middag!




Alt i en gryte, og pastasausen lager seg selv...



Til 2 barn og 2 voksne har jeg brukt:

6 store tomater
1 finhakket løk
1 solo hvitløk + 1/2 chili 
Timian
Basilikum
ca 2/3 pk med spagetti
ca 8 dl vann (skal dekke det som ligger i gryta)
Saften av 1/2 sitron
1 1/2 terning med hønsebuljong
2 ss bbq saus
Salt 
Pepper


Alt legges i en gryte med lokk og kokes i ca 10 minutter.
(Rør ofte mot slutten)

I dag stekte jeg kjøttdeig som jeg jeg blandet i rett før servering.
Man kan bruke det man vil... Bacon, kylling, skinke ol. Smaker 
godt uten kjøtt også!



Serveres med parmesan, et dryss pepper og ferske urter.

Middag på et kvarter, og lite oppvask etterpå!
GENIALT!



søndag 7. juni 2015

førstehjelp...



En herlig dag ute i sola!




Litt førstehjelp har vi drevet med og...



Blomstene på verandaen er reddet fra drukning 
etter mye regnvær i det siste....


lørdag 6. juni 2015

timeout...



Dagens timeout ble tatt i kjellerstua...




Med bok og kaffe...




og litt snacks!




For når ungdommen er borte, danser mor på bordet
(eller rettere sagt på det deilige, hvite gulvet!)


onsdag 3. juni 2015

på pinne



Frosne jordbær + gresk yoghurt m/vanilje
=
SANT




... og SUNT!



Først får jordbær og yoghurt en liten runde i blender´n, 
så helles røra oppi isformer . 
(Jeg kjøpte noen kjekke silikon-former på kitch`n, og ispinner i hobbybutikk)

3 timer i fryser`n og vips ferdig!



Til ca 8 ispinner:

1 pose frosne jordbær
1 boks gresk yoghurt med vanilje
Ev. pittelitt saft for å få den rette konsistensen.
(jeg brukte ca. 1 dl bringebærsaft, fun light)