Med den nye stolen fra hübsch fikk vi smaken på det gode
(sitte-) livet...
Jeg digger tolixene, men de er jo ikke de beste
sånn comfort-messig.
Da en bekjent la ut spisestuen sin for salg
bestemte vi oss for å hoppe i det!
4 super-comfy stoler og et hjemmelaget rundt bord
med stålunderstell flyttet inn hos oss i går kveld.
Vi kommer til å bytte ut bordplaten. Da vi lager den
litt større (ca 1,60 i diameter) slik at det blir plass til mange rundt
bordet. Nå får vi disse 4 stolene + 4 tolixer rundt bordet,
men da blir det en smule trangt.
Vi fikk nesten litt hotellfølelse når vi satt her og spiste
frokost i dag. Jeg har for første gang prøvd meg på
eltefrie rundstykker. Deigen satte jeg sent i går og
den ble bakt ut i dag tidlig. Easy peasy og veldig godt.
Oppskriften ble til litt på slump med utgangspunkt i
3 dl rom-temperert vann
1/2 ts tørrgjør
100 gr sammalt hvete (grommalt)
50 gr havregryn
250 gr hvetemel (tipo 0)
litt salt
1 ss honning
Dette blandes sammen til en litt klissete deig.
Heves natten over. Helles over på bakebord
med mye mel. Lag en lang pølse og pensle med
vann og strø over sesamfrø.
Etterheves på bakebordet i 30 min.
Deles opp i 8 biter og legges på stekeplate.
(jeg brukte pizzastein som var oppvarmet på 275 grader
mens deigen hevet)
Varmen settes ned til 250 grader og rundstykkene stekes
i 13 minutter midt i ovnen.